Európa-bajnokság 2019

A Sopron Basket magabiztosan vívta ki a döntőbe jutást

2019.04.21. 21:06 | Magyar Bajnokság

A Sopron Basket vasárnap 2-0-val lezárta a ZTE NKK elleni bajnoki elődöntő párharcot. A címvédő a zalaegerszegi összecsapáson az első negyedtől dominált és ponterős teljesítménnyel vívta ki a döntő jutást.

 

 

A soproni együttesben ezúttal a sérült Fegyverneky Zsófia mellett Tina Jovanovic volt a kimaradó légiós. A ZTE NKK-nál Nadia Parker játékára nem számíthattak. A két csapat a hazaiak 12-11-es vezetéséig haladt fej-fej mellett. A folytatásban a Sopron egy 8-0-s futással ragadta magához a kezdeményezést. Aleksandra Crvendakic egymaga 11 pontot szerzett az első 10 percben, melynek végén 27-18-ra ment a Sopron. A második szakaszban 33-26-nál volt egy felzárkózása a ZTE-nek, de innentől ismét tudta növelni előnyét Roberto Iniguez együttese. A nagyszünetben 46-39 állt az eredményjelzőn. Crvendakic ekkor 20 pontnál tartott. Csapatszinten pedig a Sopron a 29 mezőnykísérletéből 18-at értékesített.

 

 

A harmadik negyed elején az első találatot még a ZTE remek formát mutató fiatal játékosa Pusztai Petra szerezte, amivel 46-41-re módosult az állás. A Sopron azonban egy 15-5-ös sorozattal a következő percekben lényegében eldöntötte az összecsapást. A harmadik negyedet Dubei Dóra triplája zárta 70-50-re alakítva ezzel az eredményt. A záró szakaszban már csak a különbség volt kérdéses. A címvédő tovább növelte a differenciát, nagy ritmusban, ponterősen játszva ebben a 10 percben is 20 egységig jutott a Sopron. Így alakult ki a 90-62-es végeredmény. A győztes gárdában a 29 pontos Aleksandra Crvendakic lett a legeredményesebb. A ZTE-nél Pusztai Petra zárt 15 ponttal.

 

A Sopron Basket a sikerével bejutott a pénteken rajtoló bajnoki döntőbe. A ZTE NKK pedig a bronzéremért folytatja. A két csapat az Aluinvent DVTK - CMB Cargo UNI Győr párharcból kap riválist. Ott a sorsdöntő harmadik meccset kedden este rendezik Miskolcon.

 

Eredmény

ZTE NKK - Sopron Basket 62-90 (18-27, 21-19, 11-24, 12-20)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Sopron Basket javára.

 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: