Európa-bajnokság 2019

Krivacevic Tijanáék hétfőn a török elődöntőért játszanak

2019.04.21. 17:50 | Törökország

Hétfőn magyar idő szerint 17 órától Krivacevic Tijana csapata a Botas a Mersin gárdáját fogadja a török bajnoki negyeddöntő párharc sorsdöntő harmadik felvonása alkalmával.

 

Fotó: adanapost.com

Fotó: adanapost.com

 

Két idegenbeli sikert hozott a párharc. A Mersin az első meccsen a Botas otthonában a második negyedtől végig vezetve 61-51-es sikert aratott. Nem volt igazán jó estéje a Botas-nak. Mindenössze 30%-al dobtak mezőnyből. A legjobbjaik faultproblémákkal küzdöttek. Ráadásul Krivacevic Tijana hiányában még a rotáció is tovább szűkült. A Mersin kilenc triplát értékesítve, a Walker, Petronyte, Anderson trió vezetésével húzta be a diadalt. A 17 gólpassz, a 12 szerzett labda, a 15 gyorsindításos pont még azok számára is jól megmutatja a Mersin játékát, akik az élőképes közvetítést nem követték.

 

 

A második találkozóra nagyot változott a párharc képe. A Botas 74-57-es sikert aratott a Mersin csarnokában. Kulcsfontosságú volt, hogy Cuic és Williams mellé még a török mag, Cakir, Albas és Gülcan is felnőtt. Ezen felül pedig magyar szempontból legfontosabb, hogy ismét pályára léphetett Krivacevic Tijana. Vele palánk alatt bővültek a variációs lehetőségek. A mezőnymutatóját 46%-ra tornázta fel a csapatuk, 24 gólpasszt osztottak ki. Volt 10 szerzett labdájuk és nyerték a lepattanócsatát. Második esélyből hoztak 16 pontot és még nyolc triplát értékesítettek. A Mersin alakulatának 14, a Botas-nak mindössze 7 eladott labdája volt. A riválisuk eladott labdái után 17 pontot értek el.

 

A fenti adatsor jól megmutatja, hogy mi kellhet a sikerhez. Az nem kérdés, hogy a Botas török magja erősebb. Ha nem csak a légiósaik pontjaiban bíznak, akkor óriási favoritok. Az első találkozóval ellentétben egy jobb dobóforma, stabilabb lepattanózás lehet az útjuk a sikerhez. A Mersin elsősorban három extraklasszisuk: a Walker, Petronyte, Anderson trió villanásaira építhet. Igaz rájuk bátran alapozhatnak egy játékrendszert és ha nekik idegenben ismét bejön minden, mint múlt héten, akkor meglepetést okozhatnak.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: