Európa-bajnokság 2019

Link ajánló: ZTE NKK - Sopron Basket 19:00

2019.04.21. 17:38 | Magyar Bajnokság

Vasárnap 19 órától kerül sor Zalaegerszegen a Sopron Basket és a ZTE NKK elődöntő párharcának második mérkőzésére. Az alábbiakban linkeket ajánlunk az élő közvetítéshez és olvasható korábbi szerkesztősági beharangozónk is.

 

 

Élőképes közvetítés ITT látható a mindiGO Sport felületén

 

Élőképes közvetítés a ZalaSport felületén

 

Élő statisztika IDE KATTINTVA érhető el 

 

BEHARANGOZÓ

 

 

A párharc első mérkőzésén az Euroliga Final4 terhelése ellenére is magabiztos győzelmet ért el a Sopron. Roberto Iniguez gárdája a nagyszünet előtt váltott ritmust és így 20 perc után már 14 pontos előnyben volt. A második félidőben pedig karakteresen kijött a két csapat közötti különbség. A ZTE az alapszakaszban 20-25 percen át nyílttá tudta tenni a Sopron elleni meccseit, ezúttal viszont erre nem nyílt lehetősége. A statisztikát nézve a 40-27-es lepattanócsata, a gólpasszokban mutatkozó 23-7-es különbség és a ZTE 18 eladott labdája bizonyult döntőnek. A Sopron védekezése extrán működött, amihez a duplákat tekintve 58%-os mezőnymutató és Candice Dupree kivételesen extra napja jött.


A soproni gárdából Fegyverneky Zsófia és Amanda Zahui hagyta ki a találkozót, de a játékrendszer így is kiválóan működött. Ez pedig egyértelműen bizakodásra adhat okot a címvédő híveinek a folytatásra nézve. Az Euroliga kapcsán is méltattuk a Sopront, hogy ezen a téren rendkívül stabil. A ZTE ettől függetlenül a második találkozó kapcsán építhet arra, hogy hazai pályán jóval ponterősebb. Sok múlik azon, hogy védekezés terén melyik fél akarata érvényesül. Az alapszakaszban kifejezetten jól lepattanózott a hazai meccsen a ZTE, ebben szintén előrébb tud lépni a csütörtöki összecsapáshoz képest. Ezen felül nagy szerepe lehet a távoli dobásoknak is. A negyeddöntőben az idegenbeli bravúr alkalmával például 8 triplát jegyzett Gáspár Dávid együttese.

 

Összességében nagy lehetőség kapujában áll a Sopron, melynek a bajnoki döntő pénteki rajtját tekintve a regenerálódás szempontjából is fontos lenne a párharc mielőbbi lezárása. A ZTE azonban saját pályáján egyértelműen egy szorosabb, élesebb meccs reményében szerepelhet.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: