Európa-bajnokság 2019

Egy győzelemre az orosz bajnoki címtől a Jekatyerinburg

2019.04.22. 19:28 | Oroszország

Hétfőn rendezték az orosz bajnoki döntő párharc második felvonását. Az UMMC Jekatyerinburg 64-51-re legyőzte a Dinamo Kurszkot és ezzel egy sikerre került az újabb bajnoki címtől.

 

 

Az orosz bajnoki döntő második meccsét is Jekatyerinburgban rendezték, ahol hazai részről a szombati siker után nagy várakozás előzte meg a találkozót. Látva az erőviszonyokat nagyon jó eséllyel ugyanis Kurszkban az UMMC bebiztosítja újabb bajnoki címét. Ennek megfelelően pedig az idei utolsó hazai meccsükre készülhettek. Nem véletlen, hogy egy üzenettel már a szurkolóknak is megköszönték a támogatást. A mérkőzést a Kurszk kezdte jobban, 10-2-re elléptek és egy negyed után 18-16-ra vezettek. A második szakaszban gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a Jekatyerinburg. Egy 11-2-es futás után már 38-27-re mentek. A félidőben pedig 40-29 állt az eredményjelzőn. Emma Meesseman teljesítményét kell kiemelni, aki 20 perc játék után 17 pontnál és 5 lepattanónál tartott.

 

 

 

A harmadik negyedet ponterős játék jellemezte. Érezhető, hogy a Jekatyerinburgnál is a formaidőzítés az Euroliga fináléjára volt kihegyezve. Ez a jelenlegi - teljesen padlón lévő - Dinamo Kurszk pedig képtelen a megújulásra. Sokat hibáztak a csapatok, de eközben a hazaiak 15-16 pontra növelték előnyüket. Az 51-36-ról induló negyedik negyedben már nem volt kérdés a győztes kiléte. A Jekatyerinburg 13-15 egység között magabiztosan menedzselve előnyét őrizte a vezetést. Meesseman végül 21 ponttal zárt, Kayla McBride 18 egységig jutott, míg Brittney Griner 14 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát ért el. Kurszki oldalon a 12 pontos Epiphanny Prince lett a legeredményesebb.

 

 

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc az UMMC Jekatyerinburg 2-0-s előnyéről csütörtökön a Dinamo Kurszk otthonában folytatódik.

 

Eredmény

UMMC Jekatyerinburg - Dinamo Kurszk 64-51 (16-18, 24-11, 11-7, 13-15)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-0 az UMMC Jekatyerinburg javára.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: