Európa-bajnokság 2019

Három negyeddöntőben sorsdöntő találkozó jön Franciaországban

2019.04.22. 15:40 | Franciaország

Kedden a francia rájátszásban mozgalmas játéknap jön. Három negyeddöntő párosításban is sorsdöntő harmadik meccset rendeznek.

 

Fotó: basketlfb.com

Fotó: basketlfb.com


A francia mezőny kiegyenlítettségét hűen tükrözi, hogy a negyeddöntők során egyedül az alapszakaszgyőztes Lyon zárta le 2-0-val a párharcát. A felejthető szezont futó Tarbes nem tudta meglepni a nagy terveket szövögető gárdát, a másik három párosítás viszont 1-1-re áll. Ráadásul sehol sem mehet biztosra a magasabban jegyzett alakulat. Az alapszakasz másodikja a Bourges a Landerneau csapatával küzd az elődöntőért. A többek között Marissa Colemen-t is soraiban tudó élvonalbeli újonc Landernau ponterős játékra képes. Már az első meccs is igazi tűzijátékot hozott. Abból még a Bourges jött ki győztesen. A második találkozón viszont sokat hibáztak a címvédő játékosai és szinte végig futottak az eredmény után.

 


A Lattes Montpellier és a Landes párharca előzetesen is szorosabb derbit ígért. Itt hiába nyert viszonylag simán 10 ponttal az első meccsen a Lattes Montpellier. A második felvonás során a negyedik negyedben végig hátrányban voltak. A Landes keretét nézve - a hullámzó szezonjuk ellenére - a Dumerc, Ayim, Hejdova, Milapie négyes komoly szintet tud. Bárkire bármikor veszélyesek. Elég annyit mondani, hogy a Lattes Montpellier otthonában az alapszakasz végén majdnem nyertek. A Carolo és a Roche Vendée versenyfutása a 4. és a 5. helyezett között szintén kiegyenlített. A Roche Vendée-nál Jasmine Bailey és Uju Ugoka az egész szezonban extra. Ha nekik kijön a lépés, mint a második meccsen, meglephetik a fáradtság jeleit mutató Euroligából számunkra is jól ismert riválisukat.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: