Európa-bajnokság 2019

Húsvéti tornát rendeztek Ostravában

2019.04.22. 09:29 | Utánpótlás hírek

A napokban a csehországi Ostrava rangos Húsvéti Tornának adott otthont. A hagyományos erőfelmérőn a leány mezőnyt nézve nyolc korosztály 62 csapata mérte össze az erejét. Összesen 10 magyar együttes szereplését követhettük. Szép sikerekről számolhatunk be. Korcsoportonként haladva röviden összefoglaljuk az eredményeket.

 

Gratulálunk minden résztvevőnek!
 

 

Fotó: Facebook.com/EasterTournamentOstrava

Fotó: Facebook.com/EasterTournamentOstrava

 

Az U17-U18-as korosztályban a Széchenyi Kosárlabda Akadémia SE képviselte hazánkat. A győriek a 3. helyet szerezték meg. A csoportját megnyerte az SZKA. A keresztjáték során az elődöntőben a BK Havířov alakulatával szemben maradtak alul, majd a bronzmeccsen a BK Kralupy alakulatát verte a Győr.

 

Az U16-os korcsoportban a Kőbányai Darazsak - Zsíros Akadémia Kőbánya, a BEAC Újbuda Kosárlabda Akadémia és a DVTK Kosárlabda Akadámia csapatát követhettük. Itt a hat résztvevő körmérkőzéses rendszerben mérte össze az erejét. A tornát a DVTK nyerte a Kőbánya és a BEAC előtt.

 

Az U15-ös mezőnyben a Széchenyi Kosárlabda Akadémia SE szerepelt. A győriek a csoportjuk negyedik helyén zártak. A helyosztón az MTV/BG Wolfenbüttel csapatát legyőzve a 7. helyen fejezték be a küzdelmeket.

 

 

Az U14-es korosztályban a Kőbánya és a BEAC versenyeztetett csapatot. Körmérkőzéses rendszerben zajlott a küzdelem. A BEAC együttese megnyerte a tornát, a második helyezett pedig a Kőbánya lett.

 

Az U13-as korcsoportban a Széchenyi Kosárlabda Akadémia SE szereplését követhettük. A győriek a csoportjukban a 6. pozíciót szerezték meg, összességében pedig a 11. helyen zártak.

 

Az U12-es mezőnyben a Kőbánya indított csapatot. A csoportjukban második helyen zártak a magyar lányok. Az elődöntőben a hazaiakkal szemben maradtak alul, a bronzmeccsen pedig nagy csatában a TROJKA Sieradz-t győzték le.

 

Az U11-eseknél a Széchenyi Kosárlabda Akadémia SE szerepelt. Ezt a tornát körmérkőzéses rendszerben írták ki és a győri fiatalok a 6. helyen zártak.

 

Gratulálunk minden résztvevőnek!

 

A teljes eredménylisták a torna hivatalos honlapján IDE KATTINTVA olvashatóak.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: