Európa-bajnokság 2019

A Fehér Házban járt fogadáson a Baylor

2019.04.29. 21:14 | NCAA Női kosárlabda

2019-ben a Baylor lett az egyetemi az Egyesült Államokban. A csapat április 29-én, hétfőn a Fehér Házban járt elnöki fogadáson.

 

Fotó: Facebook.com/BaylorWBB

Fotó: Facebook.com/BaylorWBB

 

Donald Trump finoman fogalmazva megosztó elnöksége az Egyesült Államok sportéletére is hatással van. Trump előtt 1984 és 2016 között egy év kivételével minden esztendőben fogadta az Egyesült Államok regnáló első embere az egyetemi bajnok női kosárlabda csapatot. Ez a szokás 2017-ben megszakadt, amikor Donald Trump stábja ugyan meghívta a South Carolinát, de az intézmény ezt visszautasította. A 2018-as bajnok Notre Dame meghívása pedig szóba sem került. Máig tisztázatlan, hogy a Trump adminisztráció nem akart beleszaladni egy újabb kínos visszautasításba és ezért egyáltalán nem is szándékoztak meghívót küldeni vagy az egyetem jelezte informális úton már jó előre, hogy nem kíván közösen ünnepelni az Elnökkel.

 

 

A Baylor viszont megtörte a jeget és első női kosárlabda csapatként - akár az egyetemi versenyrendszert, akár a WNBA-t nézve - ellátogatott a Fehér Házba Trumphoz. A küldöttségük az ilyenkor szokásos ajándékokat, dedikált mezt, labdát és egy bajnoki sapkánt ajándékozott Donald Trumpnak. Az Elnök rövid köszöntöjében méltatta a csapat veterán edzőnőjét Kim Mulkey-t és kiemelte, hogy nézte a Final Four döntőjét, ahol megfogalmazása szerint "kemény csatában nyert a Baylor". Emlékezhetünk rá, hogy 82-81-re verték a Notre Dame alakulatát. A hétfői fogadás különlegessége volt, hogy a Clemson és a North Dakota State amerikai futball csapatának látogatásához hasonlóan az ünnepi ebédnél a McDonald's, a Chick Fil A, és a Wendy's gyorsétteremláncok hamburgereit szolgálták fel.

 

Fotó: AP

Fotó: AP

 

Fotó: Facebook.com/BaylorWBB

Fotó: Facebook.com/BaylorWBB

 

Fotó: Facebook.com/BaylorWBB

Fotó: Facebook.com/BaylorWBB

 

Fotó: Facebook.com/BaylorWBB

Fotó: Facebook.com/BaylorWBB


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: