Európa-bajnokság 2019

A Gdynia a bronzérmes a lengyel élvonalban

2019.04.29. 20:16 | Lengyelország

Kedden este került sor a lengyel bronzcsata sorsdöntő harmadik meccsére. A Gdynia ezen legyőzte a Sleza Wroclaw alakulatát és ezzel 2-1-re megnyerte a párharcot.

 

Fotó: trojmiasto.pl

Fotó: trojmiasto.pl

 

Az elődöntőben az Arka Gdynia a CCC Polkowice, míg a Sleza Wroclaw a Gorzow alakulatával szemben maradt alul. A bronzcsata első két felvonása egyoldalú meccseket hozott. A nyitányon a Gdynia 71-52-es győzelmet aratott hazai pályán. A második meccset pedig a Wroclaw nyerte hasonlóan magabiztosan saját közönsége előtt 74-57-re.

 

 

Kiemelkedően a sorsdöntő harmadik összecsapás lett a legizgalmasabb. A Gdynia hazai pályán 24-9-es negyeddel indított és a még a záró szakasz elején is 13 ponttal mentek. Innen azonban egészen három egységre felkapaszkodott a nagy küzdő Wroclaw. Végül a Gdynia 65-60-as sikerrel szerezte meg a bronzérmet. Az egykori Euroligás topcsapat jogelőd a Lotos Gdynia utolsó bajnoki címe, azaz a 2009/2010-es szezon óta a város női együttese nem tudott dobogóra állni a lengyel élvonalban.

 

A bronzcsata MVP-je a szlovák válogatott irányítója Barbora Balintova lett, aki a sorsdöntő meccsen 26 ponttal és 5 gólpasszal vezette győzelemre csapatát. A teljes szezont nézve pedig 29:28 perc alatt 10.4 pontot, 2.4 lepattanót és 5.0 gólpasszt átlagolt az Arka Gdynia színeiben.

 

Fotó: trojmiasto.pl

Fotó: trojmiasto.pl


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: