Európa-bajnokság 2019

Kihirdették a spanyol válogatott 17 fős bő keretét

2019.05.09. 13:40 | Spanyolország

Csütörtökön kihirdette 17 fős bő keretét a 2019-es nyári válogatott összetartásra a spanyol nemzeti cspat szakmai stábja. A Sopron Basket légiósa Quarelt Casas is tagja az együttesnek.

 

Fotó: FEB

Fotó: FEB

 

A spanyolok 17 fős bő kerete olyan szempontból nem tartalmaz meglepetést, hogy már korábban nyilvánosságot látott Alba Torrens térdsérülése és az, hogy emiatt nem tudja vállalni az Európa-bajnokságot. Magyar szempontból pedig ki kell emelni, hogy a Sopron Basket színeiben remek teljesítményt nyújtó Quarelt Casas természetesen megkapta a bizalmat Lucas Mondelo-tól.

 

 

A névsort látva érdemes megemlíteni, hogy a korábbiakhoz képest valamivel nagyobb merítést alkalmazott a stáb a spanyol élvonalból. 26 év után ismét ad játékost a válogatottba a Cadi La Seu. Ők Georgina Bahí és Andrea Vilaró lesznek. Bekerült a válogatott bő keretébe a Valencia két játékosa, María Pina és Tamara Abalde, illetve a Zamorában edződő centertehetség Nogaye Lo is.

 

A spanyolok május 23-án kezdik a felkészülést. A tervek szerint a Cukurovával még török döntőt játszó és emiatt további pár nap pihenőt kapó Astou Ndour-t leszámítva mindenki rendelkezésre fog állni. A csapatuk majd azon a burgos-i tornán mutatkozik a nagyközönség előtt, melyen a mieink is szerepelnek.

 

A spanyol 17 fős bő kerete: Silvia Domínguez, Cristina Ouviña, Laia Palau, Queralt Casas, Anna Cruz, Leonor Rodríguez, Andrea Vilaró, María Conde, María Pina, Marta Xargay, Tamara Abalde, Georgina Bahí, Laura Gil, María Araújo, Nogaye Lo, Astou Ndour és Laura Nicholls.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: