Európa-bajnokság 2019

Az olasz bajnok Famila Schio-t köszöntötték

2019.05.10. 19:47 | Olaszország

Csütörtök este fennállása során 10. bajnoki címét ünnepelhette a Famila Schio Olaszországban. A ragusai siker után pénteken már a saját csarnokában köszöntötték a csapatot.

 

 

A Schio példátlan sorozatban van Olaszországban. Az elmúlt nyolc évet tekintve hetedik alkalommal hódították el a bajnoki címet. Történelmet írva fennállásuk során pedig a 10. bajnoki címüket ünnepelhették, amivel a Como és a Vicenza után az olasz női kosárlabdázás harmadik legsikeresebb klubjává léptek elő.

 

 

A pénteki ünnepségre megtelt a Schio csarnoka. Külön köszöntötte az együttest Veneto Régió tanácsának elnöke Roberto Ciambetti, aki elsősorban a klubnál folyó kiszámítható munkát méltatta. Hangsúlyozva, hogy nem mindennapi tett a profi sportban ilyen hosszú időn keresztül az élvonalban maradni és szinten tartani az eredményességet. Különösen úgy, hogy a fiatalokra is gondolnak a klubnál.

 

Köszönötték a visszavonuló Raffaella Masciadri-t, aki egy kiemelkedő pályafutást zárt le csütörtökön. Több, mint 600 mérkőzésen szerepelt az olasz élvonalban. Összesen 15 bajnoki címet nyert (ötöt a Como-val és ott volt a Schio mind a 10 sikerénél), kilencszeres kupagyőztes, 14 alkalommal hódította el a Szuperkupát aktuális csapatával és a Famila Schio-val egyszer az Európa Kupában is felért a csúcsra.

 

Fotó: Famila Schio

Fotó: Famila Schio


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: