Európa-bajnokság 2019

A harmadik mérkőzés jön a török döntőben

2019.05.12. 23:47 | Törökország

A Cukurova és a Fenerbahce párharcában hétfőn magyar idő szerint 16 óra 45 perctől rendezik a török bajnoki finálé harmadik felvonását. A Cukurova otthonában lebonyolított első két összecsapás után 1-1 az állás. A harmadik és a negyedik találkozóra a Fenerbahce otthonában kerül sor.

 

Fotó: milliyet.com.tr

Fotó: milliyet.com.tr

 

Hatalmas fordulatokat és óriási sportélményt adott a török döntő első két meccse, amiket múlt héten Mersinben a Cukurova otthonában rendeztek. A címvédő Fenerbahce az első találkozót 13 pontos előnyből bukta el egy olyan végjátékban, ahol a játékvezetők is túlszerepelték magukat. A második derbin hasonló izgalmak jöttek, de itt végül a Fener 69-67-re szállította a szurkolói által annyira, de annyira remélt idegenbeli győzelmet. Ez azt jelenti, hogy hétfőn és szerdán saját közönségük előtt két győzelemmel behúzhatják az újabb bajnoki címet.

 

 

Az első összecsapás a 41 pontos Chelsea Gray zseniális egyéni teljesítményét hozta. Neki köszönhető, hogy ekkor a Cukurova nem botlott. A második meccsre kiegyenlítettebbé vált a hazaiak támadójátéka, hiszen Gray mellé Ndour és Bone is megérkezett. Ugyanakkor a Fener is tudott váltani. Valerie Garnier meglépte azt, amit az elődöntőben a Galatasaray ellen is. Bria Hartley és Anastasiya Verameyenka lett a kimaradó légiós, Kiah Stokes és Cecilia Zandalasini került a csapatba helyettük. Az olasz klasszis 12 ponttal zárt, de Stokes is 6 pont, 5 lepattanós teljesítményt szállított. Velük egy alacsonyabb szerkezetű, de gyorsabb játékra képes a Fener. Valamivel a védekezésük is jobban működik.

 

Fotó: milliyet.com.tr

Fotó: milliyet.com.tr

 

A két csapat között az első két találkozón a statisztikákat tekintve nagy különbség nem mutatkozik. A második derbin hiába szedte jobban a lepattanókat a Cukurova. A Fenerbahce több szerzett és kevesebb eladott labdával, második esélyből elért pontokkal és hibátlan 10/10-es büntetőzéssel tartotta kézben az irányítást. A Cukurovának lépéshátrány, hogy már nem csak Iagupováék távozásával kell megküzdniük, de a sérülés után nem 100%-os Kim Mestdagh sem tud érdemben hozzátenni. A török mag az utóbbi hetekben szintén többet hibázik, így a Gray, Bone, Ndour trión múlik minden. Igaz, ha nekik elsül a kezük, akkor bárhol bármikor esélyesek, még ilyen felállásban is. A Fener-nek akár az egyéni klasszisokat, akár a játékot nézve több opciója van. Ha tud hasonlóan hatékony lenni, mint meghatározó pillanatokban pénteken, akkor joggal várhatja bizakodva a következő napokat.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: