Európa-bajnokság 2019

Az Indiana Fever munkában pályán és azon kívül

2019.05.12. 12:43 | WNBA

Itthon sokan követik az Indiana Fever életét, hiszen hazánkban kiváló teljesítő játékosok közül a Sopron Basket légiósa Candace Dupree és az Atomerőmű KSC Szekszárdot erősítő Erica McCall is náluk szerepel a WNBA-ben. A csapat egy hete állt edzésbe és a napokban már egyre teljesebbé vált a keretük.

 

Fotó: Indiana Fever

Fotó: Indiana Fever

 

Az Indiana Fever számára az elmúlt évadban nem jött ki a lépés. Akár a számszerű eredményekben, akár a pályán mutatott teljesítményüket figyelve joggal foghatták a fejüket a szurkolóik. A mezőny egyik leggyengébb alakulatának bizonyultak. A holtszezonban hosszabbított a csapattal Natalie Achonwa, a sérülés után idén visszatérő Shenise Johnson és Erica Wheeler is. A Draft-tal nem volt szerencséjük, hiszen csak a harmadik választás jogát nyerték el. Így Teaira McCowan játékjogára tudtak lecsapni. Mellette Paris Kea és Caliya Robinson érkezett az újoncok közül. Hátráltatja a munkát Victoria Vivians térdsérülése, illetve már megvolt az első keretszűkítés is. Az edzés-szerződéssel rendelkező Crystal Bradford munkáját köszönték meg.

 

 

Rengeteg a kérdőjel az új évad előtt. Magyar szempontból érdemes kiemelni, hogy Dupree játéka nem lehet kérdés. Sőt, neki egyértelműen meccsnyerő klasszisnak kell lennie. Erica McCall viszont izgalmas hetek elé néz, bár a papírforma szerint neki is helye lenne. Minden azon múlik a Fever-nél, hogy McCowan mennyire illeszkedik be. Bízhatnak Kelsey Mitchell és Natalie Achonwa további fejlődésében. Ha játékba lendül Shenise Johnson is lendíthet rajtuk.  A csapatuk az előszezonban május 14-én a Chicago Sky ellen mutatkozik be. Ezt megelőzően azonban több közösségi programot is szerveztek. Legutóbb Indianapolisban fákat ültöttek a "Keep Indianapolis Beautiful" civil szervezettel. Létrehoztak egy Youth Tree Team Garden-t.

 

Kisfilm az edzőtábor első hetéről

 

 

Galéria a hétvégi közösségi akcióról

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: