Európa-bajnokság 2019

Hétfőtől egyetemi Final Four Debrecenben

2019.05.12. 21:38 | Egyetemi kosárlabda | Írta: Nagy Norbert

Hétfőn és kedden rendezik Debrecenben a Magyar Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokság Kosárlabda Döntőjét. A Final Four esélyese a TFSE.

 

 

Évről évre fejlődik a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság. Az idei szezonra ismét bővült a jól felkészített, a szervezett kosárlabdát bemutató, versenyképes csapatok tábora. Kifejezetten kiegyenlített, helyenként igen jó színvonalú derbiket követhettünk. Bízzunk benne, hogy a Final Four alkalmával sem lesz másként. Változott a korábbi években megismert lebonyolítás. Ezúttal kétnapos lesz a négyes döntő. Az elsőn az elődöntőkkel, a másodikon a helyosztókkal.


Részletes összeállításunkban a szakvezetők már elmondták várakozásaikat a fináléval kapcsolatban. Az első elődöntőben hétfőn 12 órától Közgáz SC és DSK - TFSE párharcot rendeznek. A TFSE címvédőként, a Final Four-ig veretlenül menetelve uralta eddig az évadot. A csapat szombaton lett bajnok az ANB Piros Csoportjában. Rutinos, jó szerkezetű gárda. Amennyiben sikerül regenerálódni az ANB-s sikerélmény után - fizikálisan, mentálisan egyaránt -, akkor toronymagas favorit a TFSE. A Közgáz SC és DSK tavaly más lebonyolítás mellett gyakorlatilag a sorozat döntőjét vívta a TFSE gárdájával. Az alapszakaszt 11 győzelemmel és 1 vereséggel hozták a nyugati csoportban. A rájátszásban viszont csoda kellett a továbbjutáshoz és ezt megtették. Hiányos összeállításban szerepelve az ELTE-BEAC gárdájával szemben 15 pontos hátrányba kerültek. A visszavágón az utolsó négy percben tudták ezt ledolgozni. Ezzel az egységgel és küzdéssel tehetik szorossá az elődöntőt.

 

 

A másik ágon SZKA Egyetemi U25 - Debreceni Egyetem csatára készülhetünk a döntőbe kerülésért. A Debrecen az alapszakaszt nézve a keleti csoportban a TFSE mögött 9/3-as mutatóval a második lett. A rájátszásban nagy fölénnyel a PTE-PEAC alakulatát búcsúztatták. Hazai pályán a szezonban eddig mutatott hatékony támadójátékkal és magas fokú koncentrációval egyértelműen favorit a fináléba kerülésre. Ha itthon osztanának olyan díjat, hogy "a legtöbbet fejlődött csapat", akkor azt az egyetemi bajnokságban jó eséllyel a Győr kapná. Évről évre fejlődött a gárda és ennek kifutása idén az lett, hogy fennállása során először sikerült kivívni a Final Four szereplés jogát. A Győr a Közgázhoz hasonlóan nyugaton ugyanúgy 10/1-es mutatót teljesített. A negyeddöntőben a Szegedet búcsúztatta. Jó szerkezetű keret formálódott, mely jól variálható. Teher, eredménykényszer nélkül versenyezve meglepetést okozhat a Győr.


Menetrend

 

Május 13., hétfő
12:00 - Közgáz SC és DSK - TFSE
14:00 - SZKA Egyetemi U25 - Debreceni Egyetem

 

Május 14., kedd
9:00 - Bronzmérkőzés
13.00 - Döntő


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: