Európa-bajnokság 2019

Sorozatban 113 megnyert mérkőzés és újabb Olmypiacos bajnoki cím

2019.05.12. 14:32 | Európa

A héten a görög élvonalban is lezárultak a bajnoki küzdelmek. A papírformának megfelelően az Euroligában is remekül helytálló Olympiacos szerezte meg a trófeát.

 

Fotó: olympiacossfp.gr

Fotó: olympiacossfp.gr

 

Az Olympiacos fölénye Görögországban megkőrdőjelezhetetlen. Egymást követő negyedik évben hódították el mindkét trófeát, ráadásul 113 meccs óta veretlenek hazájukban. Ez egyben azt is jelenti, hogy idén is hibátlanul lettek bajnokok.

 

 

A bajnoki címig vezetú útjukon a Niki Lefkada alakulatát múlták felül előbb, majd a fináléban a PAOK Thessaloniki gárdájánál bizonyultak jobbnak. A klub pénteken este zárta le egy összejövetellel a 2018/2019-es évadot, mely a Görög Kupa elhódítása mellett sikeresen megvívott Eurolliga selejtezőt hozott. A legrangosabb európai kupasorozatban pedig 2 győzelemmel és 12 vereséggel teljesítették a csoportkört, de ez nem adja vissza, hogy mennyi szoros meccset vívtak.

 

Nem szabad elfelejteni, hogy a keret tagja volt Rasheed Rita is, aki egy sajnálatos sérülés miatt tétmérkőzésen idén nem tudott pályára lépni az Olympiacos-nál.

 

Fotó: olympiacossfp.gr

Fotó: olympiacossfp.gr


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: