Európa-bajnokság 2019

Visszatekintés a szombati bajnokavatásokra

2019.05.12. 18:42 | Amatőr NB

Szombaton lezárult az Amatőr Bajnokság 2018/2019-es kiírása. Két csoportban összesen 27 csapat mérte össze az erejét. Tekintsünk vissza a klubok összeállításai alapján a szombati bajnokavatásokra. Nagy terjedelemben írtunk arról korábban, hogy a Piros Csoportban a TFSE, a Zöld Csoportban a Sportdarázs lett a bajnok.

 

Fotó: TFSE

Fotó: TFS

 

A TFSE a Piros Csoportban 24 győzelemmel és mindössze 2 vereséggel végzett az élen. Azonos mutatóval, mint a Csata DSE. Az egymás elleni eredmények összevetése azonban a TFSE gárdájának kedvezett.

 

Fotó: TFSE

Fotó: TFSE

 

Sikerével a TFSE kivívta a feljutást az élvonalba. „Ez valami fantasztikus! Az előző bajnokságban hatodikok lettünk, s a mostani elején az első négy közé kerülést tűztük ki célul. Ehhez képest… Szóhoz sem jutok. Nagyon büszke vagyok a lányokra, az egész évadban fegyelmezettek voltak. A többi csapattal ellentétben nálunk nem fizetésért játszanak a kosarasok, a szívük, a becsvágyuk és a tehetségük vitte őket előre, egészen az aranyéremig. Csodálatos utazás volt. Az ünnepi vacsoránál Sterbenz Tamás rektorhelyettes úr már jelezte az élvonalbeli szereplés lehetőségét, sőt úgy tudom, Mocsai Lajos rektor úr is támogatja – fogalmazott Magyar Bianka. – Izgatottan várom a fejleményeket, mert fantasztikus lenne a magyar női kosárlabdázás legmagasabb szintjén szerepelni.” - fogalmazott a klub hivatalos honlapjának Magyar Bianka vezetőedző.

 

Fotó: TFSE

Fotó: TFSE

 

Nem sok pihenő jut a TFSE együttesének, hiszen hétfőtől már a Nemzeti Egyetemi Bajnokság négyes döntőjében Debrecenben szerepel. A vasárnapi indulás előtt készült a fenti selfie. Az elődöntőben a Közgáz lesz a TFSE riválisa.

 

 

Fotó: Soproni Darazsak Akadémia

Fotó: Soproni Darazsak Akadémia

 

A Sportdarázsnak nem kellett már számolgatnia az utolsó fordulóban. A soproni együttes már korábban bebiztosította helyét az ANB Zöld Csoportjában. Végül 22 győzelemmel és 2 vereséggel zárt az élen.

 

Fotó: Soproni Darazsak Akadémia

Fotó: Soproni Darazsak Akadémia

 

A soproni fiatalok a következő évadban a Piros Csoportban mutathatják meg a tudásukat. A találkozót követően az MKOSZ részéről Bácskai Kornél, míg Sopron MJV képviseletében Csiszár Ákos adta át az aranyérmeket és a bajnoki serleget - adta hírül a Soproni Darazsak Akadémia honlapja.

 

Fotó: Soproni Darazsak Akadémia

Fotó: Soproni Darazsak Akadémia

 

Fotó: Soproni Darazsak Akadémia

Fotó: Soproni Darazsak Akadémia

 

Gratulálunk az Amatőr Bajnokság bajnokainak az egész szezonban nyújtott teljesítményhez!


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: