Európa-bajnokság 2019

Allison Tranquilli-t beiktatták a "Hírességek Csarnokába" Ausztráliában

2019.05.13. 09:40 | Ausztrália

A hétvégén rendezték az Ausztrál Kosárlabda Szövetség nagyszabású gáláját, melyen köszöntötték a sportág azon meghatározó alakjait, akiket 2019-ben a Hírességek Csarnokába választottak. Közöttük volt a hazánkban két évet töltő Allison Tranquilli is.

 

Fotó: wnbl.com.au

Fotó: wnbl.com.au

 

Azok számára, akik kitartóan követték a női kosárlabdázás világát, Allison Tranquilli eredménysorát nem kell bemutatni. Hazájában pályafutása kezdetén történelmet írt, hiszen egymást követő két évben (1992, 1993) megkapta az év újonca címet. Az egyetlen olyan játékos, akit év újoncaként a WNBL MVP-jének is megválasztottak ugyanabban az esztendőben. 1993-ban ugyanis mind a két címet megkapta 21 évesen.

 

Ezt követően egy szép és igencsak eredményes pályafutás vette kezdetét. Három Világbajnokságon és két Olimpián erősítette az ausztrál válogatottat. Atlantában 1996-ban már pályára lépett az első olimpiai érmét szerző ausztrál válogatottban és ezt a bronzérmet 2004-ben Athénban sikerült megismételnie. Az 1998-as és a 2002-es Világbajnokságon pedig szintén bronzérmet nyert.

 

 

Tranquilli kapcsán rendszeresen kiemelik, hogy példás hozzáállással mindig a nemzeti csapat rendelkezésére állt, amikor az egészsége engedte. Összesen 242 mérkőzésen húzhatta magára a válogatott mezt. Az ausztrál bajnokságban három csapatban (Melbourne Tigers, Dandenong Rangers, Bulleen Boomers) 227 tétmeccsen lépett pályára és ezen felül tudott nemzetközi karriert is felépíteni. Két évet töltött Spanyolországban, míg Európában a legnagyobb klubsikereit Pécsett érte el.

 

Fotó: AFP/ATTILA KISBENEDEK

Fotó: AFP/ATTILA KISBENEDEK

 

Mint ismert a kiváló játékos 2002 és 2004 között szerepelt Magyarországon. Az azóta már megszűnt pécsi csapatot erősítette. 2004 tavaszán tagja volt a hazai pályán Euroliga bronzérmet szerző együttesnek is.

 

Allison Tranquilli legszebb pillanata

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: