Európa-bajnokság 2019

Bemutatták a Bourges keretét a 2019/2020-as szezonra

2019.05.13. 23:02 | Franciaország

A Tango Bourges Basket hétfőn este egy sajtótájékoztatón bemutatta keretét a 2019/2020-as évadra. Öt változás lesz.

 

Forrás: leberry.fr

 

Forrás: leberry.fr

 

A Bourges felemás szezont zárt, hiszen nem jutottak bajnoki döntőbe és az Euroligában a negyedöntőben búcsúztak. Itt éppen a Sopron Basket ejtette ki a francia gárdát. A hétvégén azonban megvédték a címüket a Francia Kupában és ezzel a következő évadban it ott lehetnek az Euroligában.

 

Az már korábban hivatalossá vált, hogy új időszámítás kezdődik: Pierre Fosset legendás klubelnök, aki 25 éven át irányította a Bourges csapatát, leköszönt. A hétfői sajtótájékoztatón is már az utódja Agnès Saint Ges ült közvetlenül Olivier Lafargue vezetőedző mellett és vezette fel az alábbiakban olvasható névsort.

 

 

 

A Bourges keretében öt változás lesz. Távozik Marine Johannès (Asvel), Kristen Brooke Sharp (Villeneuve-d'Ascq), Katherine Plouffe (Basket Landes), Cristina Ouvina (USK Praha) és Nayo Raincock-Ekunwe. Helyükre öten érkeznek. Közülük már korábban bejelentették Isabelle Yacoubou-t, most a többieket is megismerhettük.

 

A rutinos francia center mellett szerződtették Marissa Coleman-t, aki hat éve volt már a csapat játékosa. Idén tavasszal a Landerneau alakulatában extrán játszott. A Lattes Montpellier-vel bajnoki döntőt vívó Ana Dabovicot senkinek sem kell bemutatni. A svéd válogatott irányító Elin Eldebrink a Salamancától teszi át a székhelyét, míg a Landes-től Alexia Plagnard jön.

 

A Bourges Basket kerete 2019-2020-ra: Alexia Chartereau, Marissa Coleman, Ana Dabovic, Elin Eldebrink, Elodie Godin, Jade Hamaoui, Sarah Michel, Alexia Plagnard Iliana Rupert és Isabelle Yacoubou.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: