Európa-bajnokság 2019

Beváltotta a reményeket a New York Liberty kínai nyitása

2019.05.13. 21:01 | WNBA

Korábban már nagy terjedelemben írtunk arról, hogy a New York Liberty felkészülési mérkőzést vívott a kínai válogatottal. Azt is kiemeltük, hogy az új klubtulajdonos Joe Tsai részéről e mögött milyen szándék húzódott meg. Úgy tűnik, hogy a várakozásokat beváltotta az új piac felé történő nyitás.

 

Fotó: New York Liberty Twitter

Fotó: New York Liberty Twitter

 

A felkészülési találkozó olyan szempontból rendkívül pikáns volt, hogy a Liberty Draftolta a 206 cm magas centertehetséget Xu Han-t, aki így honfitársai ellen kezdhette meg szereplését az Egyesült Államokban. Az összecsapást az ESPN és egy kínai televíziós társaság is műsorára tűzte. Kínában nagy érdeklődés kísérte a sportbarátok körébe Xu Han szereplését.

 

 

A WNBA közleménye szerint a kereskedelmi szempontból is igen fontos Tencent, Youku, Migu és Xigua régiókban 1,2 millió televízió néző követte élőben a New York Liberty és a kínai válogatott mérkőzését. Ezen felül a különböző közösségi felületeken, digitális videótárak szolgálatatásain keresztül még 6,3 millióan néztek bele a felvételekbe.

 

A mérkőzést Brooklynban a Liberty leendő otthonában a Barclays Centerben rendezték. Joe Tsai tulajdonos az összecsapás előtt hangsúlyozta, hogy tulajdonosként elsősorban a szurkolói bázis bővítése a feladata, a szakmába nem kíván beleszólni. Kiemelte viszont, hogy szüksége van több nézőre és ezzel nagyobb piacra, hiszen a bevételeket növelni tudja.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: