Európa-bajnokság 2019

Helyszíni beszámoló az egyetemi Final Four első elődöntőjéről

2019.05.13. 14:02 | Egyetemi kosárlabda | Írta: Botár László

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a TFSE jutott elsőként döntőbe 2019-ben az Egyetemi Bajnokságban. Az alábbiakban az első elődöntőről, melyen a TF 67-59-re verte a Közgázt, Botár László részletes helyszíni tudósítása olvasható.

 

Fotó: Derencsényi István

Fotó: Derencsényi István
 

Írta: Botár László

 

A 3. negyed hajrájáig jól tartotta magát, gyakran vezetett is a Közgáz a címvédő TF ellen a női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság első elődöntőjén, ám a TF a 3. negyed végén elhúzott, a negyedikben pedig már nem engedte magához igazán közel ellenfelét.

 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, négyes döntő, nők


Közgáz-TFSE 58-67 (10-9, 17-15, 14-27, 18-16)
Debrecen, 40 néző. V.: dr. Mészáros, Tóth C., Lövei.
Közgáz: SZALAY 12/6, FARKAS 14/6, DOKTOR 21/3, Kocsis, Dénes 4. Cs.: KAPORNAI 6, Baliga, Pfandler 2, Szammer, Imre. Edző: Németh Kata.
TFSE: MIHÁCZI 6, VÖRÖSHÁZI 6/6, KARLÓCAI 21/3, KOVÁTS G., VARGA B. 13. Cs.: Révész, Szeli, Agic, Szabó E. Edző: Magyar Bianka.


Bő másfél napja a TF megnyerte a Nemzeti Amatőr Bajnokságot, kérdés, a nagy öröm után hogy sikerül felpörögni Magyar Bianka tanítványanak. Nos 2 perc után, 4-0-s Közgáz vezetésnél időt kért, tanítványai nem igazán találták fővárosi riválisuk zónájának ellenszerét. Az 5. perc elején Varga Barbara megszerezte a címvédő első pontjait, de Doktor Anna ügyes betörésből felelt rá. A tét érződött, a két roppant lámpalázas csapat csatájában a küzdelem domborodott ki, a szakasz végén Karlócai Julianna triplájával 1 pontra jött föl a címvédő TF.


Pfandler Csenge duplájára Vörösházi Jázmin triplával felelt, a 12. percben 12-12-t mutatott az eredményjelző. A találat egy 7-0-s TF-rohamot indított el, Németh Kata időkéréssel próbálta megtörni a címvédő lendületét. Sikerült, Doktor büntetőivel majd Farkas Fanni triplájával visszaszerezte a vezetést a Közgáz, sőt a roppant hatásos időkérés után egy 13-0-s rohamot "elővezetve" 7 ponttal elhúzott. Miháczi Diána törte meg a TF hosszú kosárcsendjét. A félidő végén pontatlanná vált a Közgáz játéka, de szünetig 3 pontot megőrzött előnyéből.

 


Varga duplájára Farkas felelt a második félidő elején. A teremburáját mondhatták talán kissé dühösen a TF-esek, amikor Kapornai Dóra magas ívű, szinte a terem búráját súroló dobása után a kosarukba hullott a labda. Váltva estek a kosarak, majd Varga vezérletével egy 6-0-lal fordított a TF - időt kért a Közgáz. Ezúttal nem volt olyan hatásos, mint az előző negyedben, Vörösházi újabb hármast dobott, jóval tudatosabban játszott ekkor zóna ellen a TF, mint az első féldőben. Szalay Viktória fújt "ébresztőt" a Közgáznak, amely vezérletével egalizált. A negyed hajrájában Karlócai lépett elő vezérré, s a TF egy 12-2-es rohamot vezényelt a címvédőnek, amely így 10 pontos előnnyel várhatta a záró szakaszt.


Ez a roham, mint kiderült, felért egy "döntő csapással" a Közgáz számára, amelynek ugyan voltak felvillanásai a záró etap elején, de a TF visszaverve a felárkózási kísérleteket, tartva 10 pont körüli előnyét legyőzte fővárosi riválisát, s bejutott a döntőbe. A lepattanó csatát 56-41-re nyerő TF-ből Karlócai (21 pont, 14 lepattanó), Kováts (15 pont, 10 lepattanó) és Varga (13 pont, 14 lepattanó) is dupla-duplát ért el.

 

Nyilatkozatok


Németh Kata: - Tisztességesen helytálltunk, kár, hogy a második negyedben szerzett hét pontos előnyünket nem tudtuk megtartani. Fejben a harmadik negyed végéig bírtuk, gratulálok a TF-nek.


Magyar Bianka: - Gratulálok a csapatomnak, óriási elismerés jár a lányoknak, hiszen nagyon nehéz sorozat közben most is megmutatták milyen nagy küzdők, mekkora szívük van. A döntőben szeretnék egy újabb jó mérkőzést játszani, s tovább nyújtani sikersorozatunkat az egyetemi bajnokságban.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?wis3swa8


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: