Európa-bajnokság 2019

Lauren Jackson-t beiktatták a Hírességek Csarnokába Ausztráliában

2019.05.13. 10:17 | Ausztrália

A hétvégén rendezték az Ausztrál Kosárlabda Szövetség nagyszabású gáláját, melyen köszöntötték a sportág azon meghatározó alakjait, akiket 2019-ben a Hírességek Csarnokába választottak. A hazánkban két évet töltő Allison Tranquilli-t korábban már méltattuk. Ugyanúgy ebben a rangos nemzeti elismerésben részesült Lauren Jackson, a női kosárlabdázás egyik legmeghatározóbb alakja.

 

Fotó: wnbl.com.au

Fotó: wnbl.com.au

 

Lauren Jackson az egyik legmeghatározóbb alakja volt az elmúlt két évtizedben a női kosárlabdának. Példátlan eredménysorán túl közvetlen személyiségével és azzal, hogy igazi globális sztárrá tudta kinőni magát, rengeteget tett a női kosárlabda népszerűsítéséért.

 

 

A kiváló center 2016-ban jelentette be visszavonulását. Válogatott szinten már 1997-ben a Junior Világbajnokságon letette a névjegyét. A felnőttek között 2006-ban világbajnoki aranyérmet nyert az ausztrál válogatottal. Háromszoros (2000, 2004, 2008) olimpiai ezüstérmes, míg 2012-ben bronzérmet szerzett Londonban hazája válogatottjával. Ekkor a megnyitón Ausztrália zászlaját is vihette. Jackson végül 220 válogatott tétmérkőzés után, az olimpiai női kosárlabda tornák legeredményesebb játékosaként vonult vissza.

 

Globális sztárként hivatkoztunk rá a bevezetőben, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy Jackson a Seattle Storm együttesével kétszeres WNBA-bajnok. A tengerentúli profi ligában háromszor választották MVP-nek és nyolcszor szerepelt All-Star gálán. Az ausztrálok klasszis centere az első és egyetlen olyan MVP-je a WNBA-nek, aki nem az Egyesült Államokban született. Sőt, jelenleg még az egyetlen játékos, akinek a seattle-i klub visszavonultatta a mezét. Európában eközben háromszor nyert Euroligát és volt az Euroliga Final Four MVP-je is.

 

Videós visszatekintés Lauren Jackson pályafutására

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: