Európa-bajnokság 2019

Megkaphatja a szükséges támogatást az Euroligához a Girona

2019.05.13. 07:55 | Spanyolország

Még mindig nem született hivatalos döntés a spanyol bajnok Spar Citylift Girona Euroliga indulásáról. A csapat azonban katalán kormányzati szinten pozitív visszajelzéseket kapott.

 

Fotó: Spar Citylift Girona Twitter

Fotó: Spar Citylift Girona Twitter

 

A bajnoki cím bravúros megszerzése után a Girona életében az elmúlt hét még a jól megérdemelt ünneplésről szólt. A csapat előbb városi, majd regionális szinten hivatalos köszöntésben részesült. Természetesen a vezetők között ezeken a színfalak mögött már nagyon komoly egyeztetések zajlottak a jövőről. Magas szinten fogadta a csapat küldöttségét a katalán kormányzat. Meritxell Budó a katalán kormányzat miniszterelnökségének vezetője pedig az Euroliga indulás lehetőségéről is beszélt.

 

 

"Amennyiben szükséges, a klub mellett fogunk állni, hogy segítsük a megfelelő és nyugodt szereplést az Euroligában." - a Diari de Girona lap jelentése szerint így fogalmazott igencsak diplomatikusan, de a nyilvánosság előtt igazi konkrétumok nélkül Meritxell Budó.

 

Fotó: Spar Citylift Girona Twitter

Fotó: Spar Citylift Girona Twitter

 

Mint ismert a Gironánál nagy dilemmát okoz, hogy belevágjanak-e az Euroliga kalandba. Egy stabil lábakon álló, de nem nagy költségvetéssel dolgozó egyesületről van szó. Cayetano Pérez, a klub elnöke már a bajnoki cím megszerzésének másnapján egyértelművé tette, hogy nem kívánja veszélyeztetni a csapat jövőjét, hosszú távú működését. A megfelelő háttér megvalósulása esetén indulnak az Euroligában.

 

A katalán sportvezető számításai szerint az Euroligához legalább 10 azonos képességű profit kellene foglalkoztatniuk. Jelen pillanatban pedig mindössze Laia Palau, Rosó Buch, Núria Martínez, Helena Oma és Nadia Colhado rendelkezik szerződéssel a következő évadra.

 

Fotó: Spar Citylift Girona Twitter

Fotó: Spar Citylift Girona Twitter


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: