Európa-bajnokság 2019

Megkezdődött a 3x3-as Felnőtt Női Bajnokság

2019.05.13. 12:25 | Magyarország

Vasárnap került sor a Tüskecsarnokban az első alkalommal kiírt 3x3-as Felnőtt Női Kosárlabda Bajnokság első fordulójára. A döntőt a PINKK-PVSK és a SZoESE csapatai vívták

 

Fotó: B33.hu

Fotó: B33.hu

 

A 3x3-as Felnőtt Női Bajnokság életre hívásának a célja, hogy elősegítse a 3x3-as válogatott olimpiai kvalifikációs folyamatát. Korábban lapunknak adott nyilatkozatában Károlyi Andrea szövetségi kapitány is vázolta a versenyrendszer sajátosságait és azt, hogy miért rendkívül fontos a Világranglista pontok ilyen módon történő gyűjtése is.

 

Fotó: B33.hu

Fotó: B33.hu

 

A Tüskecsarnokban a vasárnapi első fordulóban 13 együttes mérte össze az erejét, akiket a szervezők négy csoportba osztottak. A csoportok első két helyezettjei kerültek az egyenes kieséses szakaszba. A döntőig vezető úton a SZoESE a Széchenyi KA és a MAFC együttesét búcsúztatta. A PINKK-PVSK pedig az ELTE-BEAC Újbudát és a PEAC-Pingvineket.

 

 

A fináléban a SZoESE 16-12-es győzelmet aratott a PINKK-PVSK felett és ezzel megnyerte az első fordulót. Folytatás vasárnap továbbra is a Tüskecsarnokban. Mint ismert eközben kedden a felnőtt válogatott is munkába áll. Múlt héten vált hivatalossá, hogy Böröndy Vivien, Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Klaudia és Szabó Petra alkotja 2019-ben a bő keret.

 

A 3x3-as Felnőtt Női Bajnokság első fordulójának eredményei megtekinthetőek ITT


Ágrajz


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: