Európa-bajnokság 2019

Visszatekintés az 1997-es döntő ötödik meccsére

2019.05.13. 17:13 | Magyarország

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) Youtube csatornáján rendeszeresen jelennek meg klasszikus, legendás mérkőzések összefoglalói. Ezúttal az 1997-es bajnoki döntő ötödik mérkőzésére tekintettek vissza a szerkesztők. A máig emlékezetes párharc során az FTC 3-2-re legyőzte a BSE-t.

 

Fotó: Fradi újság (1997)

Fotó: Fradi újság (1997)

 

Az 1996/1997-es szezon végén szerezte első és egyetlen bajnoki címét az FTC női kosárlabda szakosztálya. Fordulatos évad volt, ahol az alapszakaszt a BSE nyerte 21 győzelemmel és 3 vereséggel. Az FTC pedig mögötte a második lett 20/4-es mutatóval.

 

 

A bajnoki címig vezető úton az FTC a negyeddöntőben a Zala Volán TE-t 2-0-val búcsúztatta. Az elődöntőben a Diósgyőri KSK-BorsodChem ellen emlékezetes küzdelemben ötmeccses csatában jutott tovább. A másik ágon a BSE a negyeddöntőben a Kecskemétet múlta felül. Az elődöntőben pedig a PVSK-t szintén ötmeccses párharcban.

 

Ilyen előzmények után érkezett el a finálé, ahol a pályaelőny a BSE-nél volt. Az FTC azonban az első találkozót nyerte idegenben, majd a másodikat is óriási küzdelemben hazai pályán. A következő két derbi a BSE csapatáé volt, így jöhetett a Városmajorban a sorsdöntő ötödik meccs. Ezen az FTC 79-67-es sikert aratott, de erről már beszéljenek az alábbi képsorok.

 

A bajnokcsapat tagjai:
Béres Tímea, Ujvári Eszter, Kosjár Katalin, Dénes Krisztina, Seres Éva, Farkas Andrea, Roczkov Viktória, Papp Krisztina, Hagara Zsuzsanna, Fekete Anett, Biró Anikó, Károlyi Andrea, Farkas Andrea, Török Szilvia.

Edző: Tursics Sándor.

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: