Európa-bajnokság 2019

A TFSE az egyetemi bajnok 2019-ben

2019.05.14. 14:47 | Egyetemi kosárlabda

Megvédte címét a Nemzeti Egyetemi Bajnokságban a TFSE. A debreceni Final Four döntőjében a TFSE 69-53-ra múlta felül a Debreceni Egyetem csapatát.

 

 

Részletes helyszíni beszámoló ITT olvasható

 

Rendkívül fordulatos és élvezetes finálét láthattunk, melyet a hazaiak kezdtek jobban. A debreceni együttes 7-0-val indított és innentől az első negyedben végig őrizte előnyét. Göttlinger Anna remekelt, aki 10 perc alatt egymaga 12 egységig jutott. Pontjaira építve 10 perc után 24-14-re ment a Debrecen. A címvédő nehezen találta a ritmust támadásban, a duplákat tekintve 10-ből mindössze egy kísérlete lett sikeres az első negyedben. A második etapban is lendületben maradt a Debrecen, egészen 33-22-ig őrizte kétszámjegyű előnyét. Innen viszont a félidőt Karlócai Julianna és Vörösházi Jázmin tripláival zárta a TF és ezzel 33-28-ra felzárkózott.

 

Bár támadásban még mindig akadtak kimaradt lehetőségei, de védekezésben a második negyedre rendezte sorait a TFSE. A félidőig 12 eladott labdát rögzíthettünk debreceni oldalon, míg a címvédőnél mindössze ötöt, ráadásul azt is mind az első 10 percben. Ez már előrevetítette a folytatást. A döntést ugyanis a harmadik etap első fele hozta el a fináléban. A TF 17-4-es sorozattal indította ezt a szakaszt. Nagy ritmusban játszva, szerzett labdákból könnyű pontokat elérve dominált a fővárosi gárda. A Debrecennek Göttlinger triplája után 45-41-nél még akadt egy felzárkózása, de fordításai esélyei már nem mutatkoztak ezen a délutánon. A harmadik etapot Karlócai hármasa zárta, amivel 50-41-es előnyről futott neki a záró szakasznak a TF.

 

 

Az utolsó 10 percet hárompontosok vezették fel. A TF-nél Karlócai és Miháczi, míg a debrecenieknél ismét Göttlinger bizonyult eredményesnek távolról. A különbség 10 egység felett állandósult. A TFSE ugyan érthetően fáradtan mozgott, de a második félidőben nyújtott remek teljesítményével megérdemelten védte meg címét. A debreceniek nagyot küzdöttek és amíg erejük engedte, tudták tartani a lépést. A 69-53-as végeredményt hozó fináléban hazai oldalon Göttlinger Anna 21 ponttal zárt, míg Foltin Blanka 16 pontot és 12 lepattanót elérve dupla-duplát jegyzett. A bajnoki címet szerző TFSE csapatában a 25 pontot és 14 lepattanót elérő Karlócai Juliuanna emelkedett ki, mellette Miháczi Diána 13 ponttal és 7 gólpasszal, Vörösházi Jázmin 12, Kováts Gabriella pedig 11 ponttal segítette győzelemhez csapatát.

 

Gratulálunk!

 

 

Eredmény

TFSE - Debreceni Egyetem 69-53 (14-24, 14-9, 22-8, 19-12)

 

Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: