Európa-bajnokság 2019

Bajnokavatás lehet szerdán Törökországban

2019.05.14. 22:18 | Törökország

Szerdán magyar idő szerint 16 óra 45 perctől rendezik a török bajnoki finálé negyedik meccsét. A Fenerbahce 2-1-es előnyben fogadja a Cukurovát. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban egy újabb hazai győzelemmel megszerezheti a bajnoki címet.

 

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

 

A felek 1-1-es állásról érkeztek a Fenerbahce otthonában lejátszandó két találkozóra. Ennek megfelelően a hétfői mérkőzésnek hatványozott tétje volt, de ezt csak az egyik oldal érezte át. A Fenerbahce domináns játákkal kiütötte csalódást keltő teljesítményt nyújtó riválisát és egy lépésre került a címvédéstől. A Fener már a második negyed elején eldöntötte a meccset, amikor indiszponált riválisát 8-0-s futással leszakította és 31-13-as előnyre tett szert. Astou Ndour-t leszámítva a Cukurova többi klasszisa már csak a meccs azon részében kozmetikázott a rendkívül lehangoló képet festő statisztikáján, amikor a lényeges kérdések eldőltek.

 

 

A Fenerbahce teljesítményéből semmit nem von le a Cukurova gyenge produkciója. Sőt, Valerie Garnier csapatának extra védekezése, akaratereje is kellett a dominanciához és ahhoz, hogy riválisuknak idő előtt elmenjen a kedve a játéktól. A légiósok közül a francia edzőnő ismét Kiah Stokes és Cecilia Zandalasini kettősének szavazott bizalmat, míg a kimaradó Bria Hartley és Anastasiya Verameyenka lett. A Fenerbahce minden téren dominált hétfőn. A dobóformájukat tekintve elsősorban a triplákat kell kiemelni, ahol a 22 kísérletükből 12 sikeres lett. A lepattanócsatát 40-27-re nyerték és volt öt szerzett labdájuk is. Gyorsindításból 17, második esélyből 10 pontjuk született. A riválisukat összesen 12 eladott labdába kényszerítették bele és ezeket könyörtelenül megbüntették, hiszen ilyen szituációk után 17 pontot rögzítettek a statisztikai lapjukra.

 

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

 

Elsősorban azonban nem is a számok, hanem a mentális felkészültség és a koncentráció terén mutatkozott nagy differencia a felek között. Itt óriási kérdés, hogy ez csak egy átmeneti hullámvölgy vagy innen már a Cukurovának nincs visszaút. A Fener-nél Kelsey Plum lépett elő vezérré 27 ponttal, de mellette Birsel Vardarli-t is ki kell emelni, aki szempontjából a tavasz legjobb teljesítményét nyújtotta a maga 18 pontjával. Érdemes kiemelni, hogy Stokes és Zandalasini szerepeltetése milyen jól működik. Stokes 11 pont, 15 lepattanós dupla-duplát hozott össze, de az olasz klasszis 11 pontjára is óriási szükség volt. A Cukurovánál Ndour-ról esett már szó. Az első két meccsen remeklő Chelsea Gray és Kelsey Brone sokat hibáztak. Ketten együtt 19 mezőnykísérletből 9-et értékesítettek.

 

A hétfőn látottak alapján nagy esélyes a Fenerbahce. Sokkal frissebbnek tűnik mentálisan a címvédésre készülő gárda és több opciója van mezőnyben. A Cukurovának csak a sztárjai extra egyéni produkciójával és a hétfőinél lényegesen higgadtabb játékkal lehet esélye.

 

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: