Európa-bajnokság 2019

Csoportriválisunk Szlovénia 15 fős keretet hirdetett

2019.05.14. 17:59 | Európa

Pénteken kezdi a felkészülést a 2019-es Európa-bajnokságra csoportriválisunk, Szlovénia. A szakmai stábjuk és Nika Baric csapatkapitány minap tartott sajtótájékoztatót, melyen 15 fős keretet hirdettek.

 

Fotó: kzs.si

Fotó: kzs.si

 

A szlovén válogatottnál az Európa-bajnoki selejtezőkön látott felálláshoz képest nagy változások nem lesznek. Az előzetesen kiszemelt játékosok közül hárman nem tudták vállalni a válogatott szereplést. Tina Trebec Franciaországban a bajnoki rájátszásban súlyosan megsérült. Az egész nyarat ki kell hagynia. Rebeka Abramovič úgy határozott, hogy elsősorban civil életére koncentrál a jövőben, míg Larisa Ocvirk visszavonult a válogatottságtól - mondta el Damir Grgic szövetségi kapitány a ljubljanai sajtóeseményen.

 

A szlovénok legismertebb játékosai, az UMMC Jekatyerinburgot erősítő - bár onnan a hírek szerint nyáron távozó - Nika Baric és az USK Praha irányítója Teja Oblak természetesen ott lesznek a kontinenstornán. A honosítottjuk továbbra is az erős fizikális adottságokkal rendelkező amerikai center Shante Marie Evans. Érdemes még kiemelni, hogy a selejtezőkön remekül teljesítő és a Famila Schio-val olasz bajnoki címet szerző Eva Lisec szintén rendelkezésre áll. Ugyanúgy, ahogy a rendkívül tehetséges generációjuk, a 2017-es U20-as Európa-bajnokságon ezüstérmes csapatuk több tagja, akikre már egyértelműen a jövőt szeretnék alapozni.

 

 

Az Európa-bajnokságot megelőző 35 napos összetartás során a szlovénok nyolc felkészülési mérkőzést terveznek, melyből ötöt hazai környezetben vívnak meg. Az Európa-bajnokságon Szlovénia a csoportriválisunk lesz Törökország és Olaszország mellett. Nis városában a nyitó napon, tehát június 27-én 16 órától mérkőzünk a csapatukkal.

 

A szlovén válogatott 15 fős bő kerete: Nika Barič, Tina Cvijanovič, Merisa Dautović, Shante Marie Evans, Zala Friąkovec, Teja Gorąič, Tina Jakovina, Gala Kramľar, Aleksandra Kroąelj, Eva Lisec, Sara Meden, Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Eva Rupnik és Maruąa Seničar.
 

Fotó: kzs.si

Fotó: kzs.si


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: