Európa-bajnokság 2019

ÉLŐ: TFSE - Debrecen egyetemi döntő

2019.05.14. 12:46 | Egyetemi kosárlabda

Kedden 13 órától rendezik Debrecenben a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság döntőjét. A trófeáért a TFSE és a Debreceni Egyetem csapata méri össze az erejét. Az alábbiakban a találkozó élőképes közvetítése látható.

 

 


ÉLŐ STATISZTIKA ITT

 

 

 

BEHARANGOZÓ

 

A döntőben megvalósult az a párosítás, amit az előzetes erőviszonyok alapján is várni lehetett. A címvédő TFSE és a Debreceni Egyetem összecsapása érdekes küzdelmet ígér. Az elődöntőben a TFSE 67-59-re múlta felül a Közgázt. Ahogy arra számítani lehetett, a szombati ANB siker után nehezebben lendült bele a TF, de a harmadik negyed végére ennek ellenére felőrölte a riválisát. A Debrecen pedig 61-56-ra múlta felül a Győrt. Jó kezdéssel ragadta magához az irányítást a debreceni gárda és bár a győriek többször felzárkóztak, döntő pillanatokban a hazaiak pontosabbnak bizonyultak.

 

A két csapat statisztikáját nézve azt láthatjuk, hogy mindkét félnél kiemelkedő volt a gólpasszok száma. A TF-nél 28, a Debrecennél 21. A lepattanók terén az elődöntőben a TFSE 53-at, a Debrecen 50-et szedett le. Különbségként látható és ez a keddi fináléban is döntő lehet, hogy a TF-nek több támadólepattanója volt (21-13), mint a Debrecennek az elődöntőben. Egy kiélezett csatán, ahol ráaádul komoly terhelésből érkező csapatok mérik össze az erejüket, a második esélyből elért pontok aranyat érhetnek, ahogy az is, hogy melyik fél tudja a ki nem kényszerített hibáit csökkenteni. A saját meccsén kevesebb eladott labdát jegyeztek fel a TF-nél, mint a Debrecennél. Mindkét félnél maradt tartalék a triplákban. Érdekes lesz figyelni, hogy ezen a területen bármelyik gárda előrébb lép-e.

 

Az alapszakaszban a TFSE és a Debrecen kétszer találkoztak. Ezekből messzemenő következtetést nem lehet levonni, hiszen mindkét csapatban akadtak hiányzók ezeken és egy döntő más versenyhelyzet, mint egy alapszakasz mérkőzés. Február 4-én a TFSE 68-40-es győzelmet aratott Debrecenben. A fővárosi gárda hazai pályán 62-45-re verte riválisát. Összességében a keret szerkezetét, a rotációs lehetőségeket és az ilyen téthelyzetek rutinját tekintve a TFSE a favorit a döntőben. A címvédő esetében nem lehet kizárni, hogy pár nap alatt annyi fontos meccsre, mint a szombati ANB és az egyetemi F4 két találkozója, nehéz felpörögni. Elsősorban a mentális frissesség a kérdés. A Debrecennek nagy erőt adhat a hazai környezet, illetve az a tudat, hogy tavasszal jó formát és összhangot mutatva tudott menetelni.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: