Európa-bajnokság 2019

Giorgia Sottana a Carolo Basket csapatához igazolt

2019.05.14. 19:43 | Franciaország

Az olaszok klasszisa Giorgia Sottana másfél éves törökországi időszak után Franciaországba a nagy változások előtt álló Carolo Basket csapatához igazolt.

 

Fotó: flammesbasketcarolo.net

Fotó: flammesbasketcarolo.net

 

Sok tekintetben új időszámítás kezdődik a Carolo Basket csapatánál, mely szombaton alulmaradt a Francia Kupa döntőjében. A klub közleményben számolt be arról, hogy szerződtette Giorgia Sottanát, de közben az elmúlt évad alapcsapatából hét játékos is távozik.

 

 

Mint ismert, Giorgia Sottana az Euroliga szezon végén távozott a Fenerbahce-tól. Az olasz klasszis tavaly még meghatározó játékos volt a török sztárcsapatnál, idén viszont elsősorban a nemzetközi porondon számoltak vele. Akkor úgy fogalmazott, hogy új és egészen másfajta kihívásokra vágyik. Ezt ismét a francia élvonalban találta meg. A liga nem ismeretlen számára, hiszen 2017-ben a Lattes Montpellier-t erősítette, ahol a szezon közbeni távozásáig 13,1 pont, 3,8 gólpassz átlagot teljesített.

 

A megújuló Carolo Basket-nál elsőszámú vezérként számolnak vele. A klub jól ismert kerete jelentősen átalakul, hiszen Sottana érkezése mellett hét távozót jelentettek be kedden. Ők Haley Peters, Kaleena Mosqueda-Lewis, Ana Filip, Marie-Eve Paget, Djéné Diawara, Géraldine Robert és Zofia Hruscakova. Az idei alapcsapatukból mindössze Sara Chevaugeon és Amel Bouderra marad a következő szezonra.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: