Európa-bajnokság 2019

Helyszíni beszámoló az egyetemi Final Four bronzmeccséről

2019.05.14. 11:33 | Egyetemi kosárlabda

Ahogy arról beszámoltunk, 2019-ben a Közgáz lett a bronzérmes az egyetemi bajnokságban. Az alábbiakban Botár László részletes helyszíni beszámolója olvasható a bronzcsatáról, mely során a Közgáz 81-67-re legyőzte győri SZKA Egyetemi U25-ös csapatát.

 

Fotó: Derencsényi István

Fotó: Derencsényi István

 

Írta: Botár László

 

Bár a Győr kezdett jobban, a Közgáz remek második negyedével fordított, és jó mérkőzésen megnyerte a bronzcsatát.

 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők a 3. helyért:

 

Közgáz - Széchenyi KA Győr 81-67 (11-18, 26-9, 28-24, 16-16)
Debrecen, 20 néző. V.: dr. Mészáros, Csabai-Kaskötő, Lövei.
Közgáz: Szalay 2, FARKAS 25/12, DOKTOR 14/6, KOCSIS 14/3, Dénes 8. Cs.: KATONA 10, Kapornai 2, Imre 2, Szammer, Baliga 2. Edző: Németh Kata.
Győr: CHROMÉJ 12, Gosztola 6, Horváth D. 3/3, NAGY R. 15/6, BICZÓ 20. Cs.: Török 6, Perl, Szűts, Rabi 5, Gyöngyösi, Tóth. Edző: Barthalos István.


A két együttes remek mérkőzéseket játszott egymás ellen az alapszakaszban. A bajnoki bronzcsatán Biczó Laura vezérletével a Győr kezdett jobban, 8-0-lal, amikor az elődöntőt vizsgája miatt a Közgáz szakvezetésének nagy bánatára kihagyó Katona Bianka megszerezte az első fővárosi pontokat. A szakasz második felében Nagy Rebeka vezérletével tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a dunántúli együttes.


A második etap elején gyorsan 10 pontosra nőtt a különbség. Úgy látszik, ez ébresztette föl igazán a Közgázt, amely Doktor Anna és Farkas Fanni egy-egy triplájára építve egy 8-0-s perccel "megérkezett" ellenfele sarkába. Az érthető győri időkérést követően a pihenőjéből visszatérő Biczó villant, majd indításból Chroméj Hajnalka. Felpörgött a Közgáz, a győri lendület viszont megtört, egységes, tudatos csapatjátékkal egy 13-0-lal fordított, s szünetben 10 ponttal vezetett a fővárosi együttes.

 


Térfélcsere után a két Fanni, Kocsis és Farkas találataival tartotta 10 pont körüli előnyét a Közgáz a Nagy-Biczó kettős vezette Győrrel szemben. A szakasz közepén szétesett, több labdát is eladott a Győr, a jól dobó Közgáz egy 11-0-as rohama után 20 pont fölé nőtt a különbség. Ezt csökkentette 14-re a szakasz végéig Gosztola Lívia vezérletével a Győr, amely nem tört meg, hanem a záró etap közepén 6 pontra feljött. A Doktor-Farkas kettős a hajrában megakadályozta, hogy ennél közelebb kerüljön a dunántúli alakulat, amelyben Nagy Rebeka 15 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát ért el.

 

Nyilatkozatok


Németh Kata: - Nagyon örülök a bronzéremnek, különösen azért, mert roppant enervált kezdés után sikerült magunkra találni és fordítani, ráadásul úgy, hogy mindenki hozzátett valamit a sikerhez. Nagyon büszke vagyok a lányokra, gratulálok mind a két csapatnak.
Barthalos István: Hosszú szezonon vagyunk túl, több játékosunk több bajnokságban is helytállt. Bár voltak olyan szakaszai a meccsnek, amikor úgy tűnt, lehet esélyünk, de az elveszített elődöntőt ez a fiatal társaság lelkileg még nem tudta feldolgozni, ráadásul ellenfelünket Farkas Fanni A-csoportos szintű játékkal, extra dobóteljesítménnyel vezette győzelemre. Gratulálok a Közgáznak, de nem vagyok elkeseredve, mert az eredeti célt, a négyes döntőbe jutást elértük.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_35


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: