Európa-bajnokság 2019

A címvédő otthonában szerepelnek Yvonne Turnerék

2019.05.15. 09:50

A Phoenix Mercury szerdáról csütörtökre virradóra hajnali 4 órától a címvédő Seattle Storm otthonában lép pályára a WNBA előszezonjában.

 

Fotó: mercury.wnba.com

Fotó: mercury.wnba.com

 

Nagy várakozás előzi meg a találkozót, hiszen a Seattle Storm a tavalyi bajnoki címe után először lép pályára. A csapat szomorú hírek miatt került legtöbbet a címlapokra, hiszen a rákbetegséggel küzdő Dan Hughes vezetőedzőt kedden műtötték. Segítői Gary Kloppenburg és Noelle Quinn irányítják visszatérésig a csapatot. A klub egyik legnagyobb sztárja Breanna Stewart pedig a soproni Eurolig döntőn szenvedett súlyos sérülést és neki a teljes szezont ki kell hagynia. Sue Bird és Jewell Loyd visszatérése a nehéz helyzet ellenére garancia, hogy versenyképes lesz a Storm. Új igazolás a rutinos Shavonte Zellous és a Draft-ról Anriel Howard és Macy Miller is hozzátehet az együttesük teljesítményéhez. Óriási kérdése lesz a hajnali mérkőzésnek, hogy Stewart nélkül milyen felállást próbálgat tartósabban a stábjuk.

 

 

A Phoenix Mercury-nál teljesen más a helyzet. Nyugodtan mondhatjuk, náluk a bőség zavara okozza a problémát. Diana Taurasi műtéte és kényszerpihenője a szezon elején hozhat nehéz perceket, de így is brutálisan erős a keretük. Árulkodó, hogy az AZ Central helyi portálnak Jim Pitman, klubigazgató arról beszélt, hogy a klub történetének legerősebb 16 fős bő kerete állt össze. Véleménye szerint bárki a jelenlegi csapatukból meg tudná állni döntő pillanatban a helyét a ligában. A keretszűkítésnél szakmai szempontokon túl a fizetési sapkát is figyelembe kell venni. Öt rutinos kulcsjátékosuk, Diana Taurasi, Camille Little, DeWanna Bonner, Brittney Griner és Briann January rendelkezik garantált szerződéssel, mely 100000 dollár feletti fizetéssel jár. Gyakorlatilag ők öten a sapka több, mint felét elfoglalják és a másik hét játékost melléjük kell bepréselni. A garantált szerződés azt jelenti, hogy ha bármelyiküket kirúgnák, akkor is fizetniük kellene és foglalnák a helyet a sapka alatt.


Yvonne Turner pozíciója stabilnak tűnik, ugyanúgy, ahogy a nem garantált szerződésű veteránok közül a sérülés után visszatérő Sancho Lyttle és az idén igazolt Essence Carson is. A Phoenix Mercury szombaton a Los Angeles Sparks legyőzésével mutatkozott be az előszezonban. Akkor még Turner nem szerepelhetett. Hétfőn csatlakozott be az edzésmunkába és ahogy a fenti kép is mutatja, tagja az utazó keretnek. Pár perc játékra jó eséllyel számíthat. Arról korábban írtunk, hogy a szombati meccsen a fiatalok remek teljesítményt nyújtottak. A Draft-ról négyen csatlakoztak a bő kerethez - Alanna Smith Brianna Turner, Sophie Cunningham, Arica Carter - és mellettük még Emese Hof személyében is van egy újoncok. Nézve a fizetési sapkát, közülük ketten kaphatnak szerződést. Számukra ezek az előszezon meccsek hatványozott téttel bírnak.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: