Európa-bajnokság 2019

Csütörtökön a negyedik meccs jön a francia döntőben

2019.05.15. 23:59 | Franciaország

Csütörtökön 20 óra 45 perctől immár a negyedik mérkőzésre kerül sor a francia bajnoki döntőben. A keddi találkozóhoz hasonlóan a Lattes Montpellier lesz a házigazda, mely a Lyon felett egy újabb győzelemmel 2-2-re kiegyenlítheti a párharcot.

 

Fotó: Facebook.com/BasketLMA

Fotó: Facebook.com/BasketLMA

 

Extázis - más szó nincs a francia döntő keddi mérkőzésére. A Lyon múlt héten az első két találkozót nyerte hazai pályán, így 2-0-s előnyben utazott a Lattes Montpellier-hez, ahol a párharc a harmadik meccsel folytatódott. Zsúfolt ház, zseniális hangulat fogadta a csapatokat és ebben a közegben a Lattes Montpellier egy 10-0-s kezdéssel egyértelművé tette, hogy nem tett le a bajnoki címről. Végül 72-61-es győzelmet arattak, amivel életben tartották az esélyeiket. Csütörtökön tehát innen folytatják a felek. Várhatóan hasonlóan felfokozott hangulatban.

 

A keddi találkozón extrán, nagy intenzitással és ritkán látható lábmunkával védekezett a Lattes Montpellier. Vitte őket előre a szívük és a közönség, amivel a bajnoki cím kapujában érezhetően megremegő Lyon-t teljesen elbizonytalanították. Jött extra támadásban is, Sami Whitcomb (19 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz, 3 szerzett labda) és Taylor Wurtz (18 pont, 7 lepattanó) extra meccset hozott. Ennek megfelelően tudták ellensúlyozni az első találkozó előtt kieső válogatott centerük Helena Ciak hiányát. A Lattes Montpellier legnagyobb előnye 24 pont volt, mielőtt a hajrában a Lyon kozmetikázott volna az eredményen.

 

 

A Lyon-nál hiányzott a kellő keménység a mérkőzés első 25 percében a játékból. Bénultan mozogtak, eladtak már az első félidőben nyolc labdát és simán átfutott rajtuk riválisuk. Két negyednyi játék után a Lattes Montpellier a 47 pontjából 13-at indításokból szerzett. A Lyon nem tudta kihasználni a magassági fölényét sem. Az első félidőben, amikor nagy hátrányba kerültek, elvállaltak 15 triplakísérletet, amiből csak négy lett sikeres. Sok kritika ellenére a negyedik negyed felzárkózását nem lehet lebecsülni náluk. Ez hihetetlen önbizalmat adhat számukra, hiszen a vereség ellenére van egy olyan élmény, amire a negyedik találkozón lehet építeni idegenben.

 

A Lattes Montpellier csütörtökön este nyilvánvalóan szeretné kivívni a sorsdöntő ötödik meccs jogát. A kedden látott teljesítményük alapján erre minden esélyük meg is van. Óriási kérdés, hogy fizikálisan és mentálisan lehet-e bírni azt az iramot, amit a harmadik meccsen diktáltak. Különösen védekezésben. Nagyon jól ellensúlyozták a palánk alatti hátrányukat besegítésekkel. Az is nagy kérdése lesz a csütörtök estének, hogy Whitcomb és Wurtz mellé bárki előlép-e hazai oldalon. Nehéz elképzelni, hogy újra ilyen estéjük lesz. Szükségük lenne Miyem, Dabovic vagy éppen Duchet egy-egy villanására. A Lyon-nál a harmadik találkozó második félidejében Michelle Plouffe 13, Marieme Badiane 10 pontot szerzett egymaga. Ha ezt a festékben az egész meccsen tudják hozni, idegenben is lesz esélyük. Nagy derbire készülhetünk.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: