Európa-bajnokság 2019

Megkezdte a felkészülést a szerb válogatott

2019.05.15. 11:41 | Európa

Szerdán megkezdte a felkészülést a 2019-es Európa-bajnokságra a kontinenstorna társ-házigazdája, Szerbia. Több hazánkban szereplő klasszis lehetőséget kap a bizonyításra.

 

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs

 

Marina Maljkovic szövetségi kapitány 19 fős keretet hirdetett, melyből 18 játékos már az edzőtábor kezdetén rendelkezésre tud állni. Ilyen nagyon régen volt a szerb válogatott életében, de a francia döntőben érdekelt Ana Dabovic kivételével már minden klasszisuknak lezárult a klubszezonja és hosszabb-rövidebb pihenő után így mindenki vállalta, hogy azonnal rendelkezésre áll.

 

A szerb válogatott bő keretét Miljana Bojović, Ivana Brajković, Dajana Butulija, Ana Dabović, Katarina Zec, Nevena Jovanović, Sara Krnjić, Nikolina Milić, Jelena Milovanović, Maja Miljković, Sonja Petrović, Jovana Popović, Ivana Raca, Aleksandra Račić, Aleksandra Stanaćev, Dragana Stanković, Aleksandra Crvendakić, Saąa Čađo és Maja ©korić alkotja.

 

Az elmúlt évadot hazánkban tőltő szerb játákosok közül Nevena Jovanović, Sara Krnjić, Jovana Popović, Aleksandra Crvendakić és Maja ©korić kapott lehetőséget. Ott lesz a nemzeti csapatukkal immár édesanyaként Jelena Milovanović. Esetében természetesen nagy kérdés, hogy milyen formába tud lendülni. A szerbek szerdán Belgrádban találkoztak. A kötelező médianap után pedig Zrenjanin (Nagybecskerek) felé vették az irányt, ahol az edzőtábor legnagyobb részét töltik majd.

 

 

Marina Maljkovic szövetségi kapitány jó szokásához híven karakteres nyilatkozattal indított szerda délelőtt Belgrádban. Szerbia a 2015-2016-os időszakban volt a csúcson. A budapesti Európa-bajnoki címmel és a Riói Olimpián megszerzett bronzéremmel. Bár kiváló korosztályos válogatottjaik versenyeznek a FIBA tornáin, de messze nem beszélhetünk ahhoz a generációhoz fogható minőségről. A rutinos sztárokra így nagy teher hárul.

 

"Soha ennyi kérdőjel nem volt, soha ennyi minden nem történt velünk két válogatott program között, mint most. Másfél hónapunk van, hogy ezeket a problémákat megoldjuk és felkészülten tudjunk pályára lépni a Fehéroroszország elleni nyitó mérkőzésünkön. Olyan ember vagyok, aki nem szeret hazudni és nem fogja azt mondani, hogy minden szép és jó. Ez a csapat már nem az a csapat, mint három évvel ezelőtt. Nagy bajnokok, de nem múlt el nyomtalanul az idő. Három éve még mind húzóemberek voltak a klubcsapataikban. Több játékosunk van, aki saját egészségét kockáztatva saját felelősségére játszik. Ketten szülés után térnek vissza. Ezek az élet természetes velejárói, de a csapatépítést nem segítik."- jelentette ki az ismert edzőnő.

 

Képirport a médianapról


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: