Európa-bajnokság 2019

Munkában a 3x3-as válogatott

2019.05.15. 13:17 | Magyarország

Pasaréten megkezdte a felkészülést a nyári 3x3-as eseményekre a magyar válogatott.

 

 

Az elmúlt időszakban írtunk arról, hogy a felnőtt és az U23-as 3x3-as válogatottra rendkívül mozgalmas nyár vár. A bő kereteket nézve Károlyi Andrea által irányított felnőtt csapatot Böröndy Vivien, Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Klaudia és Szabó Petra alkotja. Süle Krisztina U23-as gárdáját pedig Bach Boglárka, Benke Sára, Jáhni Zsófia, Radócz Fanni, Révész Boróka, Tóth Orsolya, Török Ágnes és Wéber Fruzsina.

 

A magyar válogatott a következő három hétvégén az idei évadra életre hívott Felnőtt Női Bajnokságon szerepel. Ezt mövetően június 7. és 9. között Moszkva felé veszi az irányt a küldöttség, ahol a helyi rangos Challenger-verseny női tornáján felnőtt és az U23-as csapatuk is megméretteti magát. Ezt követően a felnőttek a Világbajnokságot megelőzően Voiron-ban lépnek pályára.

 

 

A felnőtt Világbajnokságot június 18. és 23. között Amszterdamban rendezik. Itt a csoportkörben Károlyi Andrea együttesének Kína, Hollandia, Lettország és Türkmenisztán lesznek a riválisai. A Világbajnoksággal párhuzamosan zajlik a 2019-es Európa-játékok, ahol a 16 csapatos mezőnyben szintén ott lesz válogatottunk. Az európai "mini-olimpián" Süle Krisztina együttese június 21. és 24. között fog pályára lépni. A csoportellenfelek Románia, Csehország és Németország.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: