U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Zavecz Hanna az ausztrál válogatottban a 3x3-as Ázsia-bajnokságon

2019.05.15. 15:05 | Ausztrália

Egy héttel a torna kezdete előtt az Ausztrál Kosárlabda Szövetség kihirdette a 3x3-as Ázsia-bajnokságon szereplő felnőtt női válogatottjuk keretét. A csapatba Zavecz Hanna is bekerült.

 

Fotó: 3x3 NBL Pro Hustle

Fotó: 3x3 NBL Pro Hustle

 

A 3x3-as Ázsia-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik a kínai Hunan tartomány fővárosában Csangsában. A női tornán 18 válogatott méri össze az erejét. Ebből 10 csapat kiemelt, míg a főtáblás szereplés jogáért, egészen pontosan a fennmaradó két helyért 10 válogatott vív selejtezőt az első két napon. A főtáblán négy darab hármas csoportban zajlanak majd a küzdelmek. Ausztrália a legerősebb trióba került a címvédő Új-Zéland és a házigazda Kína mellé. Az első két helyezett kerül a negyeddöntőbe, ahol a szokott rend szerint egyenes kieséses rendszerben zajlik a küzdelem.

 

Fotó: 3x3 NBL Pro Hustle

Fotó: 3x3 NBL Pro Hustle

 

 

Az ausztrálok a hónap elején sikerrel vívták meg az olimpiai selejtező-tornát. Abból a csapatból Bec Cole és Alice Kunek az ázsiai kontinenstornán is ott lesz. Hozzájuk csatlakozik Zavecz Hanna és Maddie Garrick. A két társukhoz hasonlóan ők is végig versenyezték remek teljesítménnyel az ausztrál 3x3-as versenysorozat a NBL Pro Hustle küzdelmeit. A presztízs mellett az Ázsia-bajnokság a régió topválogatottjainak jó felkészülési lehetőséget, erőfelmérőt biztosít az amszterdami 3x3-as Világbajnokságra.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: