Európa-bajnokság 2019

Drámai hosszabíbtásos csata után egyenlített a Lattes Montpellier

2019.05.16. 23:29 | Franciaország

Erre a mérkőzésre nincsenek szavak. A Lattes Montpellier hosszabbítás után 91-85-re legyőzte a Lyon-t a francia döntő negyedik meccsén és ezzel 2-2-re kiegyenlítette a párharcot. A sorsdöntő ötödik találkozót május 23-án, csütörtökön rendezik Lyonban.

 

 

Teljesen telt ház fogadta a csapatokat a Lattes Montpellier otthonában. A hazaiaknál tudta vállalni a játékot Helena Ciak, de nem csak a válogatott center szerepvállalása, hanem a keddi harmadik meccs is önbizalmat adhatott csapatuknak. Akkor végig uralták a mérkőzést és ezúttal is magabiztosan kezdtek. Az első szakasz végén 24-19-re vezettek, majd a második etap elején egészen 31-19-re léptek el. A félidőig 14 pontig jutó Ana Dabovic vezetésével a legnagyobb hazai előny éppen 14 pont volt, de a Lyon időben megfogta a találkozót. A nagyszünetig 47-43-ra visszakapaszkodtak, amivel teljesen nyílttá tették a folytatást.

 

 

A harmadik negyedben teljesen kiegyenlítődött a játék képe. Egyre nőtt a feszültség a csarnokban és érződött, hogy ebből drámai küzdelem lesz. Az is lett. A 61-59-ről induló záró szakaszban váltott vezetéssel haladtak a felek. A Lattes Montpellier 76-72-es előnye után az utolsó két percben a Lyon fordított. A rendes játékidőből 12 másodperc volt hátra, amikor Salagnac 2+1-es megoldása után 79-77-es előnyre tettek szert. Ezzel fél füllel már fogta a trófeát a Lyon. Jött a hazai időkérés, majd szinte a dudaszó pillanatában az extázisban játszó Ana Dabovic egyenlítése.

 

Felrobbant a csarnok a szerb klasszis találata után, hiszen jöhetett a hosszabbítás. Ahogy az ilyenkor lenni szokott a ráadásban már lélektani előnyben játszott az esélyeit utolsó pillanatokban visszahozó gárda. Az utolsó két percben 84-84 után bebiztosította a sikert a Lattes Montpellier és egy hatalmas sportélményt adó felejthetetlen estén kivívta a sorsdöntő ötödik meccs jogát. Erre egy hetet pihenhetnek a felek, akikre rá is fér négy ilyen feszült, nagy iramú és kiegyenlített találkozó után. Csütörtök este a győztes gárdában Ana Dabovic 23, Endy Miyem 21 pontot ért el. A Lyon-nál a 24 egységig jutó Marieme Badiane lett a legeredményesebb.

 

Eredmény

Lattes Montpellier - Lyon 91-85 (24-19, 23-24, 14-16, 18-20, 12-6)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-2.

 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: