Európa-bajnokság 2019

Megkezdődött U19-es VB csoportriválisunk USA rövid összetartása

2019.05.16. 06:39 | Amerikai válogatott

2019. július 20. és 28. között kerül megrendezésre Thaiföld fővárosában, Bangkokban a 2019-es U19-es leány kosárlabda Világbajnokság. A magyar válogatottnak is szurkolhatunk a korosztályos seregszemlén. Minap csoportriválisunk, az Egyesült Államok bő kerettel megkezdte első összetartását.

 

 

A tengerentúli gyakorlatnak megfelelően az USA Basketball két összetartást rendez a Világbajnokság előtt. Először május 16. és 19. között találkozik a bő keret. Erre az alkalomra 31 játékost hívtak meg, akik Colorado Springs-ben vesznek próbajátékon a szakmai stáb irányításával. A sazkvezetők az összetartás végére az utazó keretet is megnevezik csoportriválisunknál. A 12 játékos július 5-től folytatja a közvetlen felkészülést a Világbajnokságra.

 

A bő névsort május elején isrhettük meg. Az akkor kihirdetett keretük két helyen változott. Bekerült az együttesbe a 2016-os és a 2017-es U16-os Amerika-bajnokságon aranyérmes válogatottjukból Honesty Scott-Grayson, míg a másik frissen behívott Kylee Watson. Ő tavaly az U17-es Világbajnokság előtt is tagja volt a bő keretnek.

 

 

Összességében nincsen meglepetés a korábbi évek korosztályos válogatott FIBA tornáinak tükrében. A tavalyi U18-as Amerikai-bajnokság MVP-je Rhyne Howard lehet az egyik sztárja a gárdának. Tavaly vezetésével a papírformának megfelelően veretlenül nyerték a kontinenstornát. Tavaly az U17-es Világbajnokságon az elődöntőben mérkőzött válogatottunk az Egyesült Államok nemzeti csapatával. Az ott látott együttesből pedig kilenc játékos (Boston, Jones. Belibi, Brink, Bueckers, Cooke, Osborne, Taylor, Van Lith) is helyet kapott a csapatban.

 

Mint ismert a 2019-es U19-es Világbajnokságra egy nagyon nehéz alapcsoport jött össze, ahol az USA és hazánk csapata mellett Dél-Korea és Ausztrália szerepel egy négyesben.

 

Az amerikai válogatott bő kerete: Shakira Austin, Francesca Belibi, Aijha Blackwell, Aliyah Boston, Cameron Brink, Jenna Brown, Paige Bueckers, Chrislyn Carr, Caitlin Clark, Nia Clouden, Zia Cooke, Elissa Cunane, Maori Davenport, Aquira DeCosta, Elizabeth Dixon, Queen Egbo, Shalylee Gonzales, Aubrey Griffin, Naz Hillmon-Baker, Rhyne Howard, Ashley Joens, Haley Jones, Diamond Miller, Jordan Nixon, Charisma Osborne, Abby Prohaska, Taylor Robertson, Nalyssa Smith,Celeste Taylor, Hailey Van Lith, Honesty Scott-Grayson, Kylee Watson.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: