Európa-bajnokság 2019

Edzőtáborban Szlovénia

2019.05.17. 18:10 | Európa

Pénteken megkezdte a felkészülést a 2019-es Európa-bajnokságra csoportriválisunk Szlovénia.

 

Fotó: KZS.si

Fotó: KZS.si

 

Korábban már bemutattuk a szlovén válogatott bő keretét. A csapat pénteken találkozott Ljubljanában, majd útra keltek Roglába, ahol a felkészülés első szakaszát töltik. Nagy változások a korábbi évekhez képest nincsenek. Öt olyan játékos szerepel a 15 fős bő keretben, akik tétmeccsen még nem léptek pályára a nemzeti csapatban. Sara Meden és Tina Cvijanovič felkészülési találkozón már bizonyíthatott. Merisa Dautović, Teja Gorąič és Gala Kramľar teljesen újoncok.

 

Fotó: KZS.si

Fotó: KZS.si

 

A szlovénok legismertebb játékosai, az UMMC Jekatyerinburgot erősítő - bár onnan a hírek szerint nyáron távozó - Nika Baric és az USK Praha irányítója Teja Oblak természetesen ott lesznek a kontinenstornán. A honosítottjuk továbbra is az erős fizikális adottságokkal rendelkező amerikai center Shante Marie Evans. Érdemes még kiemelni, hogy sérülésekkel terhelt időszakot követően a selejtezőkön remekül teljesítő és a Famila Schio-val olasz bajnoki címet szerző Eva Lisec szintén rendelkezésre áll.

 

 

"Úgy gondolom, hogy elég idő volt ahhoz, hogy a lányok pihenjenek a klubszezon lezárása után. Azt látom, hogy mindannyian vidáman és büszkén jöttünk a válogatotthoz. Remélem, hogy sérülések nélkül zárjuk a felkészülést és bízom benne, hogy azt az energiát, amit befektetünk a munkába, a pályán eredményekre is tudjuk váltani. " - nyilatkozta Lisec.

 

Fotó: KZS.si

Fotó: KZS.si

 

A szlovén névsort nézve az előzetesen kiszemelt játékosok közül hárman nem tudták vállalni a válogatott szereplést. Tina Trebec Franciaországban a bajnoki rájátszásban súlyosan megsérült. Az egész nyarat ki kell hagynia. Rebeka Abramovič úgy határozott, hogy elsősorban civil életére koncentrál a jövőben, míg Larisa Ocvirk visszavonult a válogatottságtól.

 

Az Európa-bajnokságot megelőző 35 napos összetartás során a szlovénok nyolc felkészülési mérkőzést terveznek, melyből ötöt hazai környezetben vívnak meg. Május 31-én Lasko városában Csehország ellen debütálnak. Az Európa-bajnokságon Szlovénia a csoportriválisunk lesz Törökország és Olaszország mellett. Nis városában a nyitó napon, tehát június 27-én 16 órától mérkőzünk a csapatukkal.

 

A szlovén válogatott 15 fős bő kerete: Nika Barič, Tina Cvijanovič, Merisa Dautović, Shante Marie Evans, Zala Friąkovec, Teja Gorąič, Tina Jakovina, Gala Kramľar, Aleksandra Kroąelj, Eva Lisec, Sara Meden, Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Eva Rupnik és Maruąa Seničar.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: