Európa-bajnokság 2019

Hétvégén Hepp Kupa négyes döntő az MTK Kosárlabda Csarnokban

2019.05.17. 23:07 | Hepp Kupa | Írta: Nagy Norbert

A hétvégén gazdára talál a Hepp Kupa trófeája, szombaton és vasárnap rendezik a Városmajorban az MTK Kosárlabda Csarnokban a sorozat 2019-es négyes döntőjét. Az elődöntőben 18 óra 30 perctől Tatabánya - TFSE és ezt megelőzően 16 órától PEAC - Ajka párharcok lesznek.

 


A Hepp Kupa 2018/2019-es kiírásában az elődöntőket még december közepén bonyolították le. A TFSE a DEAC, a Tatabánya a címvédő Csata DSE, a PEAC a Baja, míg az Ajka a Vasas kiejtésével jutott a négy közé. A Final Four-t az előzetes tervek szerint január harmadik hétvégéjén rendezték volna, de végül az Amatőr Bajnokság lezárását követő első üres hétvégére került az esemény.

 

Az első elődöntőben 16 órától a PEAC és az Ajka mérkőzik. Az Ajka az Amatőr Bajnokság Piros Csoportjában az 5. helyen zárt 16 győzelemmel és 10 vereséggel. Az együttes nagyot hajrázott, március óta 8 győzelmet és mindössze 2 vereséget szenvedett. Tavasszal kizárólag a második Csata DSE és a harmadik BKG DSE alakulatával szemben maradt alul. Élvonalbeli rutinnal rendelkező keret állt össze Rónaszéki Szilvia irányítása alatt. Többek között Székely-Horváth Zsuzsanna, Pap Regina is segítette munkát, de mellettük is értékes és ponterős teljesítmények egész sora jött. Ennek megfelelően esélyes az elődöntőben.

 

A PEAC hivatalos honlapján Ábrahám Márta vezetőedző biazakodva nyilatkozott. A Final Four mezőnyének legfiatalabb együttese lesz a pécsi, de az edzőnő kiemelte a klub honlapján: "nem lesz hiányzó a csapatból, mindenki egészséges és mindenkire számíthat a pályán." A pécsiek fiatalos lendülettel játszva versenyképesek lehetnek, ahogy egyébként ez látható is az ANB évad statisztikáin. Amikor ugyanis teljesebb kerettel tudott felállni a PEAC, akkor olyan tapasztaltabb gárdákat is megszorongatott, mint például az Ajka. Sőt, a két csapat legutóbb február végén találkozott és akkor 66-56-os pécsi siker született.

 

 

A másik ágon 18 órától a TFSE és a Tatabánya mérkőzik. A TFSE szezonjáról a közelmúltban közöltünk részletes összefoglalót, melyben Magyar Bianka vezetőedző nyilatkozott lapunknak hosszabban. Az Amatőr Bajnokság Piros Csoportjában és az Egyetemi Bajnokságban is aranyérmes lett az együttes. Akár a statisztikákat, akár a csapat szerkezetét, összjátékot és meccsrutinját figyelve a hazai második vonal legkomplexebbje a TF. Ennek megfelelően, ha kellően tudott regenerálódni az elmúlt egy hét küzdelmei után - ANB utolsó forduló, egytemi F4 - akkor egyértelműen esélyes. Azt nyilván nem lehet kizárni, hogy a vasárnapi helyosztó lesz nyolc napon belül a csapat ötödik tétmeccse.

 

A Tatabánya az Amatőr Bajnokság Piros Csoportjának 7. helyezettjeként 14 győzelemmel és 12 vereséggel fordul a Hepp Kupára. Az utolsó hat meccséből négyet megnyert a csapatuk. Ebből az egyik vereséget viszont a TFSE-től szenvedte el 88-50 arányban. A tatabányai gárda keretéből Doktor Anna a VAL-mutatókat tekintve a top10-ben zárt a Piros Csoport mezőnyének rangsorát nézve, de természetesen több rutinos játékosa is van a csapatnak. A vezetésükkel pedig egy kupameccsen kialakítható szorosabb eredmény. Vagy éppen elérhető egy bravúr, mint amilyen a decemberi negyeddöntőben a Csata DSE kiejtése is volt.

 

Menetrend

 

Május 18., szombat

Elődöntők
16:00 PEAC-Pécs Pingvinek – Ajka
18:30 Tatabányai KC – TFSE

 

Május 19., vasárnap
16:00 3. helyért
18:00 Döntő 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: