Európa-bajnokság 2019

Ismét történelmet írhatott egy hölgy játékvezető

2019.05.17. 20:33 | Európa

Szerencsére tovább folytatódik a női játékvezetők térnyerése az európai profi kosárlabdában. Pénteken este a férfi Euroliga elődöntőjében a német Anne Panther személyében hölgy játékvezető működött közre.

 

Fotó: Euroleague.net

 

Azok után, hogy Spanyolországban és Törökországban profi férfi meccseken női játékvezető triók debütáltak, Anne Panther pénteki bemutatkozása egy újabb fontos mérföldkő. Olyan nagy médiafigyelmet kapó kiemelt csúcseseményen, mint a férfi Euroliga Final Four, még soha nem dolgozhatott női bíró. Ráadásul a CSZKA Moszkva - Real Madrid találkozón kiváló munkát végzett.

 

Fotó: Euroleague.net

 

A 36 éves Anne Panther már három éve vezet férfi Euroliga meccseket. 2016-ban Rióban pedig az Olimpián is megkapta a bizalmat férfi találkozón. Civilben Heidelbergben dolgozik az ottani kórházban, de eközben a német élvonalban is folyamatosan nagy téttel bíró rangadókon kap megbízást. Jelen pillanatban a legmagasabban jegyzett német játékvezető.

 

 

A férfi Euroliga honlapjának nyilatkozva Anne Panther hosszasan beszélt a kezdeti időszakról és a szakmai kihívásokról:

 

"Nem könnyű. Vannak olyan helyzetek, amikor a média vagy éppen az Internet nyomása akkora, hogy elkerülhetetlenül elgondolkozik az ember: vajon jól döntöttem? Amikor elkezdtem a legmagasabb szinten vezetni, folyamatosan ott volt a fejemben, hogy a férfi kollégákhoz hasonlítottam magam és abban a tudatban éltem, hogy olyannak kell lennem, mint ők. Sőt, jobban, többet kell teljesítenem. Elkezdtem úgy viselkedni, öltözni, mozogni, mint a férfiak. Aztán pár év után egy magas szinten dolgozó kolléga azt mondta nekem: Anne, neked nem kell férfinak lenned. Nő vagy, viselkedj úgy, gondolkozz úgy. Csak legyél jó játékvezető a pályán és minden rendben lesz. Ez volt a fordulópont."- fogalmazott a német játékvezető hölgy.

 

Fotó: Euroleague.net

Fotó: Euroleague.net


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: