Európa-bajnokság 2019

Médianapot tartott a Minnesota Lynx

2019.05.17. 19:02 | WNBA

Megtartotta 2019-es médianapját a Minnesota Lynx. A megmaradó rutinos magnak új impulzusokat adtak a fiatalok.

 

Fotó: Minnesota Lynx

Fotó: Minnesota Lynx

 

A Minnesota Lynx együttesét az elmúlt egy évtizedben nem csak az Egyesült Államokban, de itthon is sokan megkedvelték. A klub éveken át uralta a WNBA mezőnyét, négy bajnoki címet szereztek és lenyűgöző kosárlabdát játszottak. Ahogy azonban minden domináns időszak a profi sportban, a Lynx egyeduralma is elmúlt. A klubnál nagy változások kezdődtek. Lindsay Whalen visszavonult, Maya Moore a 2019-es szezont kihagyja, míg Rebekkah Brunson sorsa sérülés miatt bizonytalan.

 

Fotó: Minnesota Lynx

Fotó: Minnesota Lynx

 

Természetesen vannak új érkezők, köztük a legnagyobb név Odyssey Sims, akit Los Angelesből hoztak el. A brazilok egykori nagy reményű centere Damiris Dantas ismét nekifut felépíteni WNBA karrierjét. A Draft-ról pedig Naphessa Collier, Jessica Shepard és Kenisha Bell jött. Sokat várnak a klubnál a sérülésből visszatérő Danielle Robinson-tól, aki a legutóbbi évadot szinte teljesen kihagyta. Idén viszont kezdő irányító lehet. Seimone Augustus és Slyvia Fowles a korábbi évek ikonjai közül meccsnyerő emberként segítheti a csapatot.

 

Fotó: Minnesota Lynx

 

 

Cheryl Reeve edzőnő hangsúlyozta, hogy nem szabad előre leírni az esélyeket. Az a kultúra, a szisztéma és egyáltalán játékrendszer, amit egy évtizeden át kitartóan építettek, továbbra is adott. "Fiatal játékosaink vannak, akiknek sokat kell tanulniuk. Ez azt jelenti, hogy a fejlődési potenciál óriási a csapatunkban. Mindig azt mondom a játékosaimnak, hogy ha védekeztek, ha vannak lepattanóink, minden meccsen lesz esélyünk." - összegezte találóan a helyzetet az ismert edzőnő.

 

Fotó: Minnesota Lynx

 

Seimone Augustus pedig azt hangsúlyozta, hogy a fiatalok teljesen új impulzusokat adtak nekik és ebből még jól is kijöhetnek. "A fiatalok energiája segített összeszedni magam. Úgy éreztem, hogy kezdek öregedni. Tavaly egész évben mindenki ezt mondta: öregszetek, öregszik a csapat és ha ezt sokat hallja az ember, hajlamos el is hinni magáról. Most az új játékosainkkal a fedélzeten sokkal jobban érzem magam. Izgatott vagyok, mindent ki fogok adni magamból és remélem, hogy az elég lesz a csapatnak a sikerekhez." - mondta a Lynx sztárja.

 

Fotó: Minnesota Lynx

Fotó: Minnesota Lynx

 

A Minnesota Lynx vasárnap a Las Vegas Aces ellen lép pályára az előszezonban. Hazai pályán pedig május 25-én debütálnak a Chicago Sky ellen, immár tétmeccsen. A csapat keretében találunk olyan játékost, aki az elmúlt évadban hazánkban játszott. Lexie Brown márciusig a CMB Cargo UNI Győrt erősítette. Remek esélyei vannak arra, hogy a keretszűkítés után tétmeccsen is a csapat tagja legyen.

 

Fotó: Minnesota Lynx

Fotó: Minnesota Lynx


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: