Európa-bajnokság 2019

Munkában csoportriválisunk Törökország

2019.05.17. 16:53 | Európa

Isztambulban munkába állt a 2019-es Európa-bajnokságra készülő török válogatott.

 

Fotó: TBF

Fotó: TBF

 

Az első napokban még a szerdán lezárult bajnoki döntőben érdekelt játékosok többsége nélkül, de megkezdte a munkát a 2019-es Európa-bajnokságra készülő török válogatott. A csapat május 20-án, hétfőn indul Szlovéniába edzőtáborba. Akkor már teljes lesz a keretük.

 

Fotó: TBF

Fotó: TBF

 

 

A török válogatott a kontinesntornán csoportellenfelünk lesz. Mint ismert, a legmagasabban rangsoroltak közül az első kalapból kaptuk őket ellenfélként. Az Európa-bajnokságon június 30-án, vasárnap 16 órától mérkőzünk velük.

 

A Világbajnokságon látott együttesükhöz képest nagy változások nincsnek, mindössze ketten nem kaptak helyet a bő keretben. Olcay Cakir és Esra Ural Topuz is sérüléssel bajlódik, ezért nem lehetnek ott a társaikkal. A törököknél (is) mindig érdekes a honosított pozíció, hiszen erre több opciójuk is van. Ezúttal Kiah Stokes és a Világbajnokságon is látott Quanitra Hollingsworth neve szerepel a bő keretben. Nagy kérdés, hogy közülük kit fog választani Ceyhun Yildizoglu, régi-új szövetségi kapitány, akit novemberben neveztek ki.

 

Fotó: TBF

Fotó: TBF

 

A török válogatott bő kerete: Bahar Çağlar (Beşiktaş JK), Melis Gülcan (Botaş), Olcay Çakır Turgut (Botaş), Kübra Erat (Botaş), Derin Yaya (Çankaya Üniversitesi), Pelin Derya Bilgiç (Çukurova Basketbol), Gökşen Fitik (Çukurova Basketbol), Sevgi Uzun (Çukurova Basketbol), Meltem Avcı (Çukurova Basketbol), Esra Ural Topuz (Fenerbahçe), Tuğçe Canıtez (Fenerbahçe), Tilbe Şenyürek (Fenerbahçe), Ayşe Cora (Fenerbahçe), Kiah Irene Stokes (Fenerbahçe), Işıl Alben (Galatasaray), İnci Güçlü (Galatasaray), Merve Aydin (Hatay BŞB), Cansu Köksal (Hatay BŞB), İlayda Güner (İstanbul Üniversitesi), Asena Yalçın (Mersin BŞB) és Quanitra Hollingsworth (Dinamo Kurszk).


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: