Európa-bajnokság 2019

Nyilvános a lettek 16 fős bő kerete

2019.05.17. 21:29 | Európa

A 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokság társházigazdája Lettország május 20-án kezdi a felkészülést a kontinenstornára. A válogatottjuk szakmai stábja pénteken nyilvánosságra hozta a 16 fős bő keretüket.

 

Fotó: basket.lv

Fotó: basket.lv

 

A lettek egy stabil alapcsapatra építve, melynek tagjai többségében a TTT Rigát erősítik, készülnek a kontinenstornára. Magyar szempontból természetesen ki kell emelni, hogy az elmúlt hónapokban az Aluinvent DVTK-t erősítő Aija Putnina is tagja az együttesnek. Vállalta a szereplést az elnyűhetetlen klasszisuk Gunta Basko, akinek ez lesz a tervek szerint az utolsó nagy válogatott tornája.

 

A Világbajnokságon látott együttesükhöz képest két nagy hiányzójuk lesz. Az Egyesült Államokban egyetemi szinten klasszis teljesítményt nyújtó Kitija Laksa sérülés után lábadozik. Egész nyáron nem léphet pályára. Komoly személyes okok miatt Anete ©teinberga pedig jelezte a stáb felé, hogy idén nem tudja segíteni a nemzeti csapatot.

 

 

A lett válogatottnak lesz honosított játékosa. Jelen pillanatban még akadnak nyitott kérdések, de ha a FIBA-nál a papírmunka lezárul, akkor a TTT Rigával extra Euroliga szezont produkáló irányító Shey Peddy kaphat lehetőséget. Honosításával a cél az egyes-kettes poszton a variációs lehetőségeik növelése. Sokat vár attól Mārtiņą Zībarts vezetőedző, hogy Elina Babkina így többet szerepelhet saját posztján kettesként.

 

A lettek május 20-án, hétfőn kezdik a közös munkát. Az első felkészülési meccsüket június 7-én vívják Rigában Törökországgal.

 

A 16 fős bő keret: Aija Brumermane, Aija Putniņa, Aleksa Gulbe, Digna Strautmane, Elīna Dikaioulaku, Elizabete Bulāne, Ieva Pulvere, Ilze Jākobsone, Kate Krēsliņa, Kristīne Vītola, Laura Ikstena, Laura Meldere, Luīze ©epte, Paula Strautmane, Shey Peddy és Zenta Meļņika.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: