U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Ajánló: Amanda Zahui interjú a FIBA portálján

2019.05.18. 17:20 | Európa

A napokban a 2019-es Európa-bajnokság hivatalos honlapjára készített egy részletes összeállítást a FIBA Amanda Zahui-val.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Januárban nagy terjedelemben számolhattunk be arról, hogy rangos elismerésben részesült hazájában Amanda Zahui, a Sopron Basket svéd válogatott centere. Rendkívül fontos programhoz adta nevét. A Basket Gäris munkájában vállalt szerepet, ahol azon dolgoznak, hogy a Svédországba érkező bevándorlók és gyermekeik intergrációját a sporton keresztül is elősegítsék. Különösen lányok esetében rendkívül kritikus kérdés, mivel a felmérések szerint mindössze 5%-uknak van rendszeres sportolási lehetősége.

 

 

Zahui az interjúban beszélt arról, hogy a januári gálán, ahol egy rendkívüli és igen inspiráló beszédet mondott, mennyire izgult. A beszéde nagy karriert futott be a közösségi médiában és pozitív visszajelzéseket kapott. Saját élettapasztalatából is tudott táplálkozni a klasszis center. Hangsúlyozta azt is, hogy a díjjal megnőtt a felelőssége, sokkal több társadalmi kérdésben kérik ki a véleményét. Hozzátette, hogy mivel ő is hasonló közegből jön, szeretne minél többet visszaadni.

 

A sportszakmai részét a tekintve az interjúnak, Zahui őszintén beszélt a svéd válogatott terveiről. A céljuk az olimpiai selejtező elérése. Szeretnék visszatenni Svédországot a női kosaras térképre. A 2021-es Európa-bajnokság megrendezésére társ-házigazdaként pályáztak és a játékosok maguk is tisztában vannak azzal, hogy sokat lendítene ezen egy eredményes szereplés.

 

A WNBA-ben a New York Liberty-nél követhetjük Zahui-t. Mivel az interjú az Európa-bajnokság honlapjára készült, így a Liberty európai kötődése került a középpontba. A klub szerződtette a franciák feltörekvő fiatalját Marina Johannes-t. Róla elmondta, hogy kedveli a játékát és kíváncsi, hogy azon a szinten mit tud majd kihozni magából.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: