U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Fritz Juditék sorozatban harmadszor nyerhetik meg a WBBL trófeáját

2019.05.18. 15:46 | Európa

Vasárnap délután rendezik Londonban az O2 Arénában a brit liga, a WBBL döntőjét. A veretlenül menetelő Sevenoaks Suns Fritz Judittal a soraiban a Leicester Riders alakulatával mérkőzik.

 

Fotó: Sevenoaks Suns

Fotó: Sevenoaks Suns

 

A Sevenoaks Suns idén kiemelkedő szezont fut. A bajnoki alapszakaszt veretlenül nyerték utána a negyeddöntőben, illetve az elődöntőben is magabiztosan múlták felül aktuális riválisukat. Ugyan a kupában és az amolyan ligakupának tekinthető WBBL Trophy sorozatban nem tudtak trófeát szerezni, de rutinban, szerkezetben és talán összeszokottságban is a brit mezőny legjobbjának tűnnek. Fritz Juditék ponterős játékkal, a fontos statisztikai mutatókat dominálva jutottak el idáig. A Sevenoaks Suns magyar játékosa a hét elején a Digi Sportnak nyilatkozott hosszabban a brit kosárlabdáról.

 


A Sevenoaks Suns sorozatban harmadszor érhet fel a csúcsra. A döntőben 2017-ben 70-61-re verték a Nottingham Wildcats alakulatát, míg tavaly 69-44 arányban bizonyultak jobbnak a Leicester Riders-nél. Idén mindenképpen szorosabb eredmény várható. A Riders kapaszkodhat abba, hogy a WBBL Trophy elődöntőjében hosszabbítás után verte a Suns-t. A Riders 18 győzelemmel és 4 vereséggel lett második az alapszakaszban. Itt előbb 36, majd 19 egységgel ütötte ki őket a Suns. Amennyiben a Sevenoaks Suns az elmúlt 10 napban formában tudott maradni, akkor tudásának megfelelően játszva nagy esélyesként léphet pályára az O2 Arénában. Etől függetlenül a döntő mindig egy speciális versenyhelyzet. Ráadásul ekkora színpadon, ilyen nagy arénában máskor nem szerepelnek.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: