U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Megvan a britek bő kerete

2019.05.18. 19:43 | Európa

Egy újabb Eb-résztvevő válogatott szakmai stábja hirdette ki bő keretét. Nagy-Britannia 17 fős névsorában nincsen meglepetés.

 

 

Jose Maria Buceta a brit válogatott szövetségi kapitánya tapasztalt játékosokkal teli 17 fős keretet hirdetett. Ebben szerepelnek a legismertebb klasszisaik, tehát a CCC Polkowice-nél az Euroligában is alapembernek számító Temi Fagbenle és Jo Leedham. A honosítottjuk a Castors Braine alakulatával szintén Euroliga tapasztalattal bíró, Los Angeles Sparks-játékos Karlie Samuelson lesz.

 

 

A Spanyolországban a Gernikánál légióskodó Rachael Vanderwal is lehetőséget kapott, ahogy az olasz élvonalból az egykoron hazánkban is megforduló Chantelle Handy. Jose Maria Buceta a rutinos játékosok mellett négy olyan fiatalnak is meghívót küldött, akik az Egyesült Államokban folytatnak tanulmányokat.

 

Érdekesség, hogy a britek a felkészülés időszak alatt mindössze egy hazai meccset vívnak. Ekkor Kanadát látják vendégül. Az Európa-bajnokságon Nagy-Britannia a címvédő Spanyolországgal, a társ-házigazda Lettországgal és Ukrajnával került brutálisan erős négyesbe. A mérkőzéseiket Rigában vívják.

 

A brit válogatott 17 fős bő kerete: Mollie Campbell, Stefanie Collins, Temi Fagbenle, Nicolette Fong Lyew Quee, Cheridene Green, Chantelle Handy, Abigail Johnson, Georgia Jones, Johannah Leedham, Kennedy Leonard, Janice Monakana, Samantha Roscoe, Karlie Samuelson, Hannah Shaw, Eilidh Simpson, Rachael Vanderwal és Savannah Wilkinson.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: