U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Ötödik meccs dönt a bajnoki fináléban Romániában

2019.05.18. 21:23 | Románia

Szombaton este rendezték Szatmárnémetiben a román bajnoki finálé negyedik mérkőzését. A hazaiak 59-56-ra legyőzték a Sepsiszentgyörgy együttesét és ezzel 2-2-re módosították a döntőt. A bajnoki cím sors így az ötödik találkozón dől el, melynek házigazdája kedden a Sepsiszentgyörgy lesz.

 

Fotó: Facebook.com/primariasatumare

Fotó: Facebook.com/primariasatumare

 

A Sepsiszentgyörgy 2-1-es előnyéről vágtak neki a felek a negyedik meccsnek. A házigazda Szatmárnémeti az egyenlítés reményében lépett pályára, míg a címvédő egy idegenbeli sikerrel bebiztosíthatta volna a bajnoki címet. A csütörtöki találkozó egy pontszegény, küzdelmes játékot hozott. Ezúttal is ebben a mederben haladt a csata, mely nem kevés fordulatot tartogatott. Az első negyed végére a Sepsi-SIC 12-7-es előnyre tett szert, de a második szakaszban 19-14-es vezetésük után gyorsan egyenlített a CSM Satu Mare. Innentől fej-fej mellett haladtak a felek. A telt házas közönség által biztatott hazaiak 20 perc után 33-30-ra mentek.

 

 

A harmadik negyedet a Szatmárnémeti kezdte jobban és 41-34-re elléptek. Az ekkor megszerzett előnyük a játékrész végéig kitartott. Ekkor 48-42-nél hat ponttal jártak előrébb. A Sepsiszentgyörgy valamivel idegesebben és több hibával, pontatlanabbul játszott, mint Maikel Lopez együttese. Ennek ellenére 52-44 után még visszajöttek a meccsbe. Két és fél perc volt hátra, amikor 55-53-ra felzárkóztak. Az utolsó percben azonban a Szatmárnémeti döntő pillanatban nem hibázott. A végül 18 ponttal záró Orosz–Oláh Andreea egy jó ütemű duplájával, majd egy sikeres büntetővel bebiztosították a sikert, ezzel kivívva a sorsdöntő ötödik találkozó jogát.

 

Eredmény

CS Municipal Satu Mare - ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe 59-56 (7-12, 26-18, 15-12, 11-14)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-2.


Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: