U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Vasárnap TFSE - Ajka Hepp Kupa döntő

2019.05.18. 23:07 | Utánpótlás hírek | Írta: Nagy Norbert

Vasárnap rendezik a 2019-es Hepp Kupa Final Four helyosztóit. 16 órától a bronzmérkőzésen a PEAC-Pécs-Pingvinek és a Tatabányai KC méri össze az erejét. A döntőben 18 óra 30 perctől pedig Ajka - TFSE párharc lesz.

 

 

Az elődöntők az előzetes erőviszonyoknak megfelelően alakultak. A TFSE, mely egy hét alatt a harmadik trófeáját hódíthatja el vasárnap, Németh Alma és Kováts Gabriella 17-17 pontjával 86-66-ra verte a Tatabányát. Az Ajka pedig a 25 pontot és 8 lepattanót jegyző Pap Regina vezetésével múlta felül 77-61-re a PEAC-Pécs Pingvineket. Érdekes finálé elé nézünk vasárnap. Az Ajka az élvonalbeli rutinnal rendelkező játékosaival megszorongathatja a TFSE együttesét. Talán először kerül ugyanis olyan versenyhelyzetbe az ANB Piros Csoportjának és az Egyetemi Bajnokságnak az aranyérmese, amikor a kihívója egy-egy poszton hasonlóan tapasztalt és meccsrutinnal rendelkező játékosokat vonultat fel. Egy olyan szituációban, mint egy kupadöntő, ez akár meghatározó is lehet.

 

 

A szombati elődöntőkben azt láthattuk, hogy mindkét fél ügyesen gazdálkodott a rendelkezésre álló erőforrásaival. A TFSE azokat a kiemelkedő erényeket mutatta, amik már két aranyérmet hoztak számára idén. Magabiztosan nyerte a lepattanócsatát. Kiemelkedő a gólpasszok magas száma (26), ami az extra csapategységről, összeszokottságról árulkodik. A TFSE ismét 10 alatt tudta tartani az eladott labdái számát, amihez 10 szerzett labda jött. A 13 támadólepattanó pedig hozott pontokat második esélyből. A duplákat 50% felett dobta a csapat. Az elmúlt egy hét terhelése az első negyed védekezésén még őrződött, de utána hatékonyan, sok lábmunkával alig engedett üres dobóhelyzetet riválisának a döntő favoritja. Az Ajka is hatékonyan felépítette a saját elődöntőjét, mely a festékben egy domináns játékra épült. A TF-hez hasonlóan kiemelkedő a gólpasszok száma, ugyanakkor az eladott labdák okoztak fejfájást az első félidőben.

 

A triplákat az elődöntőben egyik fél sem értékesítette magas százalékkal. Nagyon sok múlik azon, hogy távolról elő tud-e lépni bármelyik oldal. A TF-nek a hét elején Debrecenben az egyetemi Final Four alkalmával ez sikerült a fináléra. Ugyanakkor az Ajkának is megvannak ehhez az értékei. Óriási kérdés lesz, hogy a festékben melyik gárda kerül fölénybe. Ugyanúgy, ahogy főszerepet kaphat a regenerálódás is. A döntőt megelőzően a bronzmeccs szintén érdekes összecsapást hozhat, hiszen nem beszélhetünk csalódott csapatok csatájáról. Az erőviszonyok alapján a PEAC-nak és a Tatabányának is óriási siker lenne az éremszerzés. Aki teheti és érdekli, érdemes kilátogatni az MTK Kosárlabda Csarnokba. Igazi kupahangulatra és két élesnek ígérkező helyosztóra számíthatunk.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: