U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Munkában az orosz válogatott

2019.05.19. 15:34 | Európa

Május 10. óta edzőtáborozik a 2019-es Európa-bajnokságra készülő orosz válogatott. A nemzeti szövetségük hivatalos honlapján Olaf Lange szövetségi kapitány adott rövid helyzetértékelést.

 


Az orosz válogatott stábja május legelején tartott egy előzetes edzőtábort, ahol egy amolyan „B csapatot” néztek meg. Innen végül hatan is lehetőséget kaptak, hogy május 10-től a nagyválogatottal készüljenek. Olaf Lange ugyanis szerkezeti megfontolások és sérülések miatt kénytelen volt változtatni. A centerek közül Elizaveta Shabanova éppen az összetartás első napján vált ki. Magas posztra így a fiatalok közül Albina Razheva és Adelina Abayburova kapott behívót. Egyes-kettes posztra Karina Nizamova és Elizaveta Komarova érkezett. Mellettük még Lange a Spanyolországban légióskodó Julia Gladkovát is dicsérte.

 


Lange hangsúlyozta a nyilatkozatában, hogy a legfontosabb elvárás részéről mindig az: a játékosai maximális szívvel küzdjenek egymásért, a csapatért. Ezt tekinti az alapnak és innen lehet építkezni. Az első két hétben még párhuzamosan zajlik a fizikai felkészítés, a játékosok frissítése és azonos szintre hozása, illetve a taktikai elemek gyakorlása. Lange kiemelte, hogy az orosz kosárlabda erőssége mindig is a magas játékosokban állt. Ez most sincs másként, de fel kell készülniük olyan riválisok ellen is, akik végig futni fognak mozgékony kicsikre építve. Itt igyekszik behozni új elemeket. Az utazó keret kihirdetésével kapcsolatban Lange elmondta, hogy pontos időtervet nem tud vázolni. Sok múlik azon, hogy milyen ütemben formálódik a csapat, milyen állapotban lesznek a sérültek.

 

Fotó: Los Angeles Sparks

Fotó: Los Angeles Sparks


Oroszországban is óriási figyelem kíséri Maria Vadeeva tengerentúli szereplését. Jelenleg a Los Angeles Sparks-nál készül, de az Eb-re visszatér a válogatotthoz. „Masha az egyik legjobb játékosunk és a WNBA tapasztalat nagyon fontos a karrierjében. Már az első nyara a Los Angeles Sparks-nál értékes tapasztalatot hozott számára, amit az UMMC Jekatyerinburgnál magabiztos teljesítménnyel tudott kamatoztatni. Nem fogok az útjába állni, hogy a klubbal készülhessen és új edzőjével megismerkedhessen. Május végén, amikor Masha visszatér hozzánk, biztos vagyok benne, hogy jó formában lesz. Onnantól pedig még rendelkezésére áll majdnem egy hónap, hogy maximálisan beilleszkedjen.” – mondta a német szakember.
 

 

Videó:

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: