Európa-bajnokság 2019

Helena Ciak az elmúlt évad MVP-je Franciaországban

2019.05.20. 20:55 | Franciaország

Hétfőn este tartották Párizsban a francia klubkosárlabdázás szezonzárójának tekinthető Trophees Du Basket gálát, melyen az elmúlt évad legjobbjait köszöntötték. Az elmúlt évad legjobb játékosa Helena Ciak, a Lattes Montpellier centere lett.

 

Fotó: Twitter

Fotó: Twitter

 

Bár a szezon legfontosabb összecsapása, a bajnoki döntő csütörtöki ötödik felvonása még ott áll a csapatok előtt, de a Lattes Montpellier és a Lyon is begyűjtött egy-egy fontos egyéni elismerést. Az évad MVP-je Helena Ciak lett. A Lattes Montpellier klasszis centere a bajnokság a 9. legjobb pontszerző (13,7 pont), az 5. legjobb lepattanózó (7,1) és az 5. legtöbb gólpasszt (0,8) kiosztó játékosa az egyéni ranglistákat nézve. Az Európa Kupában is döntőig menetelő együttesben nemzetközi porondon 23.5 perc alatt 10.9 pontot és 6.3 lepattanót jegyzett.

 

Fotó: Basket LFB

Fotó: Basket LFB

 

 

Érdekesség, hogy Ciak csütörtökön játssza utolsó mérkőzését a Lattes Montpellier színeiben. A döntőbeli riválishoz, a jelentősen megerősödő Lyon-hoz igazol. Ahhoz a Lyon-hoz, akik az év edzőjét adták Valéry Demory személyében. A kiváló szakember másodszor kapta meg ezt elismerést. 2011-ben éppen a Lattes Montpellier-nél végzett munkájáért.

 

Fotó: Basket LFB

Fotó: Basket LFB

 

Az év játákosa választáson Helena Ciak a kiváló kanadai centert Nayo Raincock-Ekunwét és az extra szezont produkáló, a mezőny legeredményesebbjének bizonyuló - az idei évre igazi sztárrá előlépő - Marine Johannes-t előzte meg. Az év ötösében mellettük még Julie Allemand és Kariata Diaby szerepelt.

 

Fotó: Twitter

Fotó: Twitter

 

Megválasztották az elmúlt évad fiatalját is, aki a Tarbes tehetsége Marine Fauthoux lett. A játékos neve sokaknak ismerősen csenghet, hiszen az U17-es Világbajnokságon tavaly döntőt játszó francia válogatottban 10,1 pont, 4,4 gólpassz átlaggal zárt a minszki tornán. A 173 cm magas irányító idén a felnőttek között is letette a névjegyét 6 pont, 4 lepattanó, 2.63 gólpassz átlagot teljesített.

 

Fotó: Basket LFB


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: