Európa-bajnokság 2019

Jantel Lavender-t szerződtette a Chicago Sky a Los Angeles Sparks-tól

2019.05.20. 21:37 | WNBA

A Chicago Sky a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Jantel Lavender-t. A Los Angeles Sparks alakulatának a rutinos centerért cserébe a 2020-as Draft második körös választásának jogát adták.

 

Fotó: Chicago Sky

Fotó: Chicago Sky

 

"Úgy ítéltük meg, hogy szükségünk van a csapatuk magjában még egy rutinos játákosra. Különösen egy olyanra, mint Jantel Lavender, aki bajnoki tapasztalatokkal rendelkezik." - így vezette fel be James Wade vezetőedző a Chicago Sky honlapján Jantel Lavender szerződtetését. Nem véletlenek ezek a mondatok, hiszen a Sky-nál a rutinos alapcsapaton felül jelenleg az edzőtáborban nyolc olyan fiatal dolgozik, akik első vagy második WNBA-s évükre készülnek. Amennyiben szeretne előrébb lépni a klub, akkor szükségük van tapasztalt klasszisokra.

 

 

Lavender 2011-ben a WNBA Draft első körének ötödik helyén kelt el és azóta a Los Angeles Sparks csapatát erősítette. Hol több, hol kevesebb lehetőséget kapott ebben a nyolc évben. A 2016-os bajnoki menetelés alkalmával futotta az extra szezonját, akkor a "legjobb hatodik játékos" elismerést is megkapta. Tavaly 30 mérkőzésen 17 perc alatt 5.2 pont, 3.7 lepattanó és 0.7 gólpassz átlagot teljesített. Európában az elmúlt szezonban a Famila Schio-t erősítette és Allie Quigley csapattársa volt. Remek összhang működött közöttük, amit a Sky-nál is hasznosíthatnak. Az edzőtáborban a chicagói együttes keretében még hat olyan játékos van, aki 4-es, 5-ös poszton bevethető. Innen biztos, hogy többen kikerülnek a végső keretszűkítésnél.

 

Bár a Los Angeles egy megbízható és igen népszerű klasszist veszített, de valahol érthető a döntés. A fiatalok közül helyet és játékpercet kell adni az évad folyamán Maria Vadeevának, illetve a Draft-ról elhozott Kalani Brown-nak. Ráadásul belső posztokra jött Chiney Ogwumike, aki nyilvánvalóan sok lehetőségre számíthat. Ráadásul Lavender távozásával a fizetési sapka alatt is szabadul fel egy jelentősebb tétel. A Sparks keretét nézve ez sem lehetett elhanyagolható szempont.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: